Doen: bloemen in de moestuin

Door De Redactie

Nog al te vaak reserveren we de moestuin enkel voor groenten. Toch bieden bloemen in een moestuin een aantal opvallende pluspunten!

Mooi, mooier, mooist

Het hoeft geen betoog: bloemen zijn een streling voor het oog. Zoek makkelijke zaailingen uit zoals de zonnebloemen of ga voor [LINK_TEXT id=1]zoals dahlia’s. Kiezen is in dit geval plezant! Er zijn zomerbloeiers in de mooiste vormen, kleuren en groottes.

Bzzz, bestuivers gespot

Met al die kleuren en geuren zullen bijen niet lang op zich laten wachten. Voor hen is dit de hemel op aarde. Uitbundig vliegen ze van de ene naar de andere bloem en ook jouw tomaten- of courgettebloemen zullen daar wel bij varen. Terwijl deze vrolijke vliegers zich kwistig laten gaan in hun zoektocht naar nectar, bestuiven ze jouw groenten en fruit. En dat resulteert in meer vruchten.

Lastige insecten raken de weg kwijt

Je kan een apart perk voor bloemen aanleggen, maar nog beter is het als je groenten en bloemen gewoon tussen elkaar zet. Dit ‘mix & match’-spel levert overigens tal van voordelen. Afrikaantjes tussen de wortelen en de aaltjes worden zonder pardon onderdrukt. Goudsbloem naast kool, tomaten of sla zorgt er voor dat witte vlieg wordt weg gehouden en de oorwurmen die in dahlia’s wonen, eten met plezier de bladluizen op je rode bessen op.

Eetbare soorten

Er zijn ook heel wat eetbare bloemvarianten. Denk aan Oost-Indische kers of het viooltje. Deze verdienen zonder meer hun plek in de moestuin. Ze doen het goed in salades, desserten en zomerse drankjes.

Partner Content