Do’s en dont’s bij een gebroken hart

Door De Redactie

Net een punt gezet achter een relatie? Dan zijn er twee manieren om je verdriet te verwerken...hieronder enkele tips die je leven terug op het juiste spoor helpen zetten.

Dit moet je zéker doen

1. Wik en weeg je woorden
Probeer je woorden zorgvuldig te kiezen wanneer je het verhaal van de breuk wil doen aan vrienden en kenissen. Probeer woordjes zoals "een nachtmerrie", "vreselijk" en "verschrikkelijk" te vermijden, want deze woordenschat zorgt er alleen maar voor dat je nog meer gaat tobben over al het negatieve dat gebeurt is.

2. Weet wat je verlangt
Wil je zo snel mogelijk je ex vergeten? Of hoop je ergens diep in je binnenste toch op een verzoening? Maak voor jezelf uit wat je precies wil. Indien je dit niet doet, kan je je leven moeilijk verder zetten.

3. Baas over je eigen emoties
Geef jezelf de kans om je woede, je verdriet of eender welke emotie te uiten. Het is beter om kwaad te zijn op iemand anders, dan jezelf de schuld te geven van de breuk.

4. Leer opnieuw vertrouwen te hebben
Iedere keer je een nieuwe relatie aangaat, weet je dat er kans is dat het mis afloopt. Laat een slechte ervaring echter niet je hele liefdesleven leiden en stel jezelf terug open voor een nieuwe romance.

Dit mag je zeker niét doen

1. Verlies de écht belangrijke zaken niet uit het oog
Om de breuk achter jou te laten, moet je je vooral focussen op jezelf en niet op je ex. Pieker bijvoorbeeld niet de hele tijd of je terug vrienden met hem kan worden, maar bouw je eigen vriendschappen uit.

2. Roest niet vast
Natuurlijk heb je het recht om even te rouwen om een stuk gesprongen relatie, maar blijf niet te lang bij de pakken zitten. Stap voor stap zal je leven terug z'n normale gangetje gaan en iedere stap die je in de goede richting zet, zorgt ervoor dat je hart wat sneller geneest.

3. Breng jezelf niet in verlegenheid
Constant voorbij het nieuwe huis van je ex rijden, hem iedere nacht wakker bellen of hem om de twee minuten een mailtje sturen…het zijn zaken die je beter niet doet om jezelf niet in verlegenheid te brengen. Op die manier laat je het verleden niet rusten en kan je geen nieuwe toekomst tegemoet stappen.

 

Partner Content