Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
purple summer sunrise over heathland, Netherlands; Shutterstock ID 389759833

Vakantie in Drenthe: onze toppers

Door De Redactie

Een weekendje weg? Wat dacht je van Drenthe, de vijfsterren wandel – en fietsprovincie verscholen diep in Nederland. Noteer deze aanraders alvast op jouw lijstje!

Vennen

Geen Drenthe zonder vennen: kleine, meestal ondiepe meertjes met mooie fauna en flora. Ontdek de typische veenkolonies op een vaartocht door De Veenvaart. Volg het kanaal richting Ter Apel en passeer het prachtige oosterse bos en het Veenpark. De sloepen glijden langzaam door het water en zijn gemakkelijk te bedienen.
www.sloepverhuuremmen.nl

Vennen

Authentiek logeren

Er even tussenuit met z’n tweeën? Het Kleinste Huisje in Stuifzand is top. Buiten is er weinig veranderd aan de honderd jaar oude woning, op de bedstee voor twee na. In de buurt is veel natuur, zoals het Oude Diep, de Boerveensche Plassen en het Nuilerveld.

Rijke flora in Drenthe

Schaapjes tellen

Bijzonder uitje? Schaapskooi Balloërveld! Met 400 Drentse heideschapen is dit de grootste kudde van Drenthe. Op het informatiebord lees je waar ze zich die dag bevindt. Inclusief fikse wandeling, maar dat is geen straf in dit mooie landschap.
herdersvanballoo.nl

Schapen op Hollandse heidevelden

Bron: Libelle magazine. Beeld: Shutterstock