Een citytrip boeken

Door De Redactie
De eerste lentezon, een paar dagen vrij, een nieuwe liefde in je leven... Het kan je opeens overvallen - je wilt er nú even tussenuit, en het liefst ook nog 'ns binnen je budget. Maar hoe vind je zoiets?

1. De beste tickets

Zoek een bestemming die te bereiken is per auto, trein, bus of zelfs per fiets. Want helaas, tickets voor vluchten en supersnelle treinen worden duurder naarmate het vertrekuur nadert. Ze zijn het goedkoopste als ze pas worden vrijgegeven, en dat betekent voor vliegtickets meestal 6 of 11 maanden voor vertrek. De goedkoopste treintickets voor TGV, Eurostar en Thalys zijn meestal te boeken 3 maanden voor vertrek.

 

2. Interessante adresjes

Bij het boeken van een overnachting komt wat jagerstalent goed van pas: hoe langer je wacht, hoe mooier de korting. Zie bijvoorbeeld op www.booking.com. Máár: er schuilt een risico in zo’n koopjesjacht. Tijdens verlengde weekends en korte vakanties, in een congresseizoen, op Valentijnsdag en op andere piekmomenten zou het kunnen dat er geen vrije kamers meer te vinden zijn in de stad van je keuze. Flexibel zijn is een troef voor goeie jagers! Richt je vizier dan op een andere stad. Ook leuk en vrij voordelig is een stadsappartementje of huis waar je met je gezin of een stel vrienden kunt verblijven; omdat je er kunt ontbijten en koken, blijven je restaurantkosten beperkt. Kijk op www.belvilla.be (zie bij stedentrips voor huizen verhuurd via Belvilla) en op www.homeaway.nl (logeeradressen die je rechtstreeks huurt bij particulieren).

 

3. Vervoer en verblijf in één?

  • De grote touroperators zoals Thomas Cook en Jetair bieden last minute citytrips aan, maar dikwijs zonder vervoer. Info bij je reisagent en op de websites van de touroperators.
  • Op http://www.neckermann.be/ staat elke dag de ‘stunt van de dag’: een verre reis en een dichtbijbestemming tegen supertarief. Soms zijn er citytrips met vervoer.
  • Zie voor last minutes ook op http://www.libertytv.com/
  • Op http://www.holidayline.be/, specialist in citytrips, vind u last minute trips naar steden, vlucht inbegrepen.
  • Kijk op http://www.corendon.be/ voor last minutes naar o.a. Turkije. Op de Nederlandse site http://www.corendon.nl/ staan er ook, met vertrek vanuit Eindhoven.
  • Op http://www.sunjets.be/  vind je last minute citytrips (zonder vervoer) maar ook vliegreizen (bijvoorbeeld naar Istanbul).

 

Nog enkele tips

  • Reis zoveel mogelijk in het laagseizoen.
  • Ga op onderzoek uit: door te surfen en info op te zoeken kun je geld besparen. Maar dat kost natuurlijk wel tijd.
  • Probeer flexibel te zijn met je dagen; vertrekken op donderdag en terugreizen op zondag zou dikwijls de voordeligste tickets opleveren.

 

Partner Content