Een wit interieur ? Met deze tips wordt het een succes !

Door De Redactie

Een wit interieur is tijdloos en zorgt voor veel ruimte en licht in de kamer. Klassiek of liever strak ? De opties zijn eindeloos. Met deze tips zet je de eerste stap naar een stijlvol wit interieur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies het juiste wit

Net zoals alle andere kleuren bestaat wit in oneindig veel tinten en gradaties, dus de juiste kiezen is een must. Het witter dan wit, RAL 9010, is in de meeste ruimtes té wit. Om die ziekenhuis-look te vermijden kies je beter voor tinten als gebroken wit, roomwit of ivoorwit. Vooraleer je een keuze maakt is het belangrijk om de kleur te testen. Er kan een roze, groene of blauwe ondertoon inzitten die de tint van het wit helemaal kan bepalen.

Durf te combineren met andere kleuren

Wit is een van de meest veelzijdige opties, omdat het goed staat met bijna élke kleur. Azuurblauw, limoengroen en pasteltinten doen het altijd goed in combinatie met wit. Kies voor een accentmuur of accessoires in een felle kleur als eyecatcher.Toch nog twijfels ? Kies dan voor rustige grijs-en bruintinten.

Mix & match aan materialen

Bij een wit interieur is het belangrijk dat je durft te spelen met vormen, texturen en materialen.Denk aan wol, hout, marmer, leder en metaal als accessoires om het wit een beetje te breken. Ruwe stoffen met glanzend wit geven een verrassend contrast.

Wit in elke ruimte

Een wit interieur staat mooi in eigenlijk elke ruimte. Een badkamer, woonkamer of keuken…Allemaal krijgen ze karakter door wit. Het komt zelfs meer en meer voor dat alle ruimtes in huis een witte tint krijgen. Zo krijg je een mooi geheel zonder gezelligheid te verliezen. Geen nood, slechts één witte kamer als eyecatcher is minstens even stijlvol. 

Tips

Qua vloerbedekking hou je het best simpel. Een plankenvloer of tegels komen tot hun recht in combinatie met een wit interieur.

Let op dat er genoeg daglicht binnenkomt in de ruimte. Als je te veel lichtbronnen moet inschakelen kan je witte interieur een gele toets krijgen terwijl je dit helemaal niet in gedachten had.

Als witte muren te drastisch zijn, kan je kiezen voor wit behangpapier met een subtiele en fijne print. Zo krijg je toch dezelfde look en feel zonder compleet wit te moeten gaan.

Rondslingerende spullen vallen extra hard op in een volledig wit interieur. Hou alles dus opgeruimd en investeer in stijlvolle opbergystemen om de kracht van een wit interieur te behouden.

Een wit interieur hoeft allesbehalve onpersoonlijk te zijn. Laat genoeg ruimte voor een persoonlijke touch. Een kleuraccent, een creatieve manier om je foto’s op te hangen…Ook in een wit interieur mag je zien dat er wordt geleefd.

LEES MEER : 

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content