©Thomas Vanhaute

Eindejaarsshopping in Gent: Evy Gruyaert gaat lokaal

Samen met PUUR GENT

Presentatrice en yoga- en wellbeing-coach Evy Gruyaert houdt van originele en inspirerende winkels. Daarom kiest ze ook in de eindejaarsperiode bewust voor ‘winkelhieren’ in Gent. (Her)ontdek je buurt, steun de Gentse economie en shop lokaal voor de eindejaarsfeesten.

Cadeautjes online shoppen vanuit je zetel kan ook lokaal! Door je aankopen te doen bij een webshop van hier, vermijd je dat pakjes vanuit het buitenland vervoerd moeten worden. Een internetadres dat eindigt op .be geeft op zich geen zekerheid dat het over een lokale (Belgische) winkel gaat. Op de contactpagina of in de ‘about’ info op de website kun je dat nakijken.

Een lokaal cadeau, da’s dubbel geluk: voor iemand die je graag ziet én voor de Gentse handelaar. Een Gentse webshop of niet? Dat kun je nóg makkelijker achterhalen door te surfen naar kooplokaal.gent.

5 goede redenen om te winkelhieren, zeker in de eindejaarsperiode

  1. Je cadeautje wordt nog persoonlijker: je weet waar het vandaan komt en wie het gemaakt heeft.
  2. Zélfs op afstand word je verwend met een persoonlijke service.
  3. Je shopt duurzaam: dicht bij huis shoppen zorgt voor minder transport en schonere lucht.
  4. Je investeert in je eigen buurt… en dus ook in de Gentse economie. Zo zorg je voor jobs in de stad!
  5. En indirect steun je lokale verenigingen en maatschappelijke projecten, want lokale handelaars zijn vaak de eersten om te sponsoren.

De favorieten van Evy

1. Bookz&Booze

“Een toffe plek waar boeken mooi worden samengebracht met booze. Ik was er de laatste keer om een cadeautje te kopen voor mijn man Frederik. Je koopt een fles rum of gin, krijgt een superinteressante uitleg én een bijbehorend boek. En oh ja, ik kocht ook flesje Chapter One voor mezelf, een lekkere limoncello op basis van gin. Een adresje dat uitblinkt in creativiteit en originaliteit!”

Hoogpoort 35, www.bookznbooze.be

2. Huiszwaluw

“Qua woonstijl hou ik niet zo van mainstream, van spullen die zo’n beetje iedereen heeft. Mijn interieur moet ‘warm-strak’ en ruw zijn, er mag een hoek af zijn, je mag best zien dat erin geleefd wordt. Huiszwaluw is een zalige plek om inspiratie op te doen én om advies te vragen als je je huis wilt inrichten of restylen.”

Onderbergen 51, www.huiszwaluw.com

3. Van Eyckshop

“Hier vind je unieke creaties van meer dan 70 gepassioneerde vakmensen uit Gent die zich inspireerden op het Lam Gods. Voor een uniek en op en top Gents cadeau, moet je dus in de Van Eyck-shop zijn!”

Lakenhalle, Sint-Baafsplein 2, www.vaneyckshop.gent