Er staat iets magisch te gebeuren in Antwerpen

Door De Redactie
Vandaag, donderdag 5 mei, staat er iets magisch te gebeuren in Antwerpen want de alleerste Belgische Disney Store opent z'n deuren op de Meir. Libelle.be mocht alvast even binnenkijken in deze nieuwe shop vol magie!

Vandaag, donderdag 5 mei, staat er iets magisch te gebeuren in Antwerpen want de alleerste Belgische Disney Store opent z’n deuren op de Meir. Libelle.be mocht alvast even binnenkijken in deze nieuwe shop vol magie!

The Walt Disney Company presenteert in de winkel exclusieve merchandise-artikelen van Disney en brengt de populairste personages en verhalen van Disney tot leven. Shoppen in deze winkel wordt een echte belevenis, voor groot én klein dankzij tal van intereactieve mogelijkheden.

Openingsceremonie

Elke dag mag één kind de Disney Store officieel openen. Een gigantische klok onthult stukje bij beetje 12 Disney-figuren en telt zo af tot dit betoverende moment. Het uitverkoren kindje krijgt een gigantische sleutel waarmee het de winkel kan openen.

Vormgeving

In de winkel staan her en der prachtige bomen. Niets bijzonders zou je denken, maar op de bomen schitteren unieke Disney-animaties die de hele dag door veranderen. Bovendien volgen de bomen de seizoenen: in de zomer kleuren ze frisgroen, in de herfst worden ze oranje/rood en werpen ze hun blaadjes af.  Verder waren wij ook nog onder de indruk van de hele mooie Disney-skyline rondom de Store. De skyline toont monumenten van overal ter wereld die in Disney-films hebben meegespeeld (vb de Big Ben uit Peter Pan en de Notre Dame). Tussendoor zie je ook heel wat personages rondvliegen. Winkelbedienden kunnen bovendien het favoriete character van aanwezige kids tevoorschijn toveren op de skyline. Wedden dat jouw kindje helemaal in de wolken is wanneer het Tinkerbell plots ziet voorbij vliegen?

Interactie

Is jouw dochter of kleindochter verzot op de Disney-prinsessen? Laat haar dan zeker even passeren aan de Magische Spiegel in het Disney Prinsessenkasteel. Ariel, Belle, Assepoester, de Schone Slaapster, Sneeuwwitje en Tiana verschijnen wanneer iemand met één van de prinsessen-toverstokje voor de spiegel gaat zwaaien. Iedere prinses vertelt een verhaaltje dat exclusief voor de Disney Store werd opgenomen.

In het Disney Store Theatre kunnen de kids terecht om één van de 50 fragmenten uit Disney-films te bekijken. Ze kunnen zelf aanduiden wat hun favoriete fragment is en dat verschijnt dan op een gigantisch tv-scherm. Bovendien gaan er in dit Theatre ook tal van gratis evenementen door. Iedere dag staat er wel iets op het menu: animatielessen, verhaaltjes vertellen, een quiz en “showtime“, hét evenement waarbij kinderen leren zingen en dansen zoals hun lievelingspersonages. Verder kunnen kids in de winkel deelnemen aan een heuse Disney-parade. Daarvoor moeten ze kiezen uit tal van leuke Disney-maskertjes om rond te paraderen én dat maskertje mogen ze nadien mee naar huis nemen.

In het Theatre worden ook speciale gelegenheden gevierd: een verjaardag, geboorte,… alles kan gevierd worden! De naam van je kind verschijnt op het grote scherm en in de winkel vieren ze feest met speciale muziek én vuurwerkanimatie in de bomen.

Bij sluitingstijd gaat de zon onder in de winkel en worden de aanwezige bezoekers tijdens de Sluitingsceremonie uitgewuifd.

Indeling

De hele winkel is opgedeeld in verschillende thema-hoekjes. Zo vind je op het gelijkvloers een hoekje rond de prinsessen, rond de nieuwe Pirates of the Caribbean-film, en alles rond Cars en Spiderman. Op het tweede verdiep kunnen kleintjes dan weer hun hart ophalen want daar staan alle pluchen knuffels verzameld én is er heel veel ruimte rond de Mickey Mouse Playhouse-reeks. Helemaal achteraan op dit verdiep is er bovendien ook nog een aparte baby-afdeling waar je allerlei leuke spulletjes voor je baby kan kopen. Of kan snuffelen naar een mooi geboortecadeautje. Het is ook hier dat je het Disney-parfum “Wonder” kan terugvinden!

Alle Disney-fans zijn welkom vanaf donderdag 5 mei, maar de festiviteiten beperken zich niet enkel tot die dag. Op zaterdag 7 mei gaat de openingsceremonie van start om 10.30u en zullen Dean en Sita van Disney Channel aanwezig zijn om alles te presenteren. Daarna volgt er nog een speciale show op de Groenplaats met Disney-entertainment en optredens. En misschien lopen jouw kids wel hun favoriete personages tegen het lijf!

www.facebook.com/disneystore
Disney Store
Meir 41
2000 Antwerpen

 

001

001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partner Content