Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Getty Images

Nieuwe datum! Expo Toetanchamon vanaf april te zien in Brussel

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de schatkamer van de jonge Egyptische farao Toetanchamon werd ontdekt. Wie zijn graftombe en schatten altijd al eens wilde bewonderen, kan dat vanaf april doen in Tour & Taxis Brussel. 

De ontdekking van Toetanchamon

Het was de Britse archeoloog Howard Carter die in november 1922 de historische ontdekking deed. In het Dal der Koningen stuitte hij op de zo goed als volledig intacte graftombe van farao Toetanchamon, die zo’n 3.000 jaar eerder overleed.

Een eeuw na de ontdekking kunnen nu ook bezoekers de schatkamer betreden dankzij de interactieve tentoonstelling “Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten”. De expo werd al zo’n 7 miljoen keer bezocht in Europa, van Zurich en München over Madrid, Boedapest en Dublin tot Parijs en tenslotte in Seoel. Op 5 april zet de tentoonstelling voet aan wal in ons land: Tour & Taxis in Brussel is the place to be.

Reis terug in de tijd

De in 3D nagemaakte schatkamer en de meer dan duizend objecten, schatten, figuren en video’s zorgen ervoor dat je als bezoeker terugreist in de tijd en een uniek beeld krijgt van deze grote archeologische vondst. Er zal ook een audiogids beschikbaar zijn voor jong en oud, samengesteld door egyptologen.

Praktische info

  • Wanneer? Vanaf 5 april 2022
  • Waar? Tour & Taxis – Havenlaan 86C – 1000 Brussel
  • Prijs? € 17,50 (ma-vr) of € 19,50 (za-zo) voor volwassenen
  • Meer info en tickets? Ga naar tutankhamunexpo.com

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content