Festivals voor het hele gezin

Door De Redactie

In de zomer komt het festivalseizoen weer volop op gang. Maar wist je dat er in België ook heel wat kindvriendelijke festivals bestaan? Denk maar aan het Cactusfestival, de Gentse Feesten, Suikerrock, …

Cactusfestival – 12, 13 en 14 juli 2013

Het driedaagse Cactusfestival wordt elk jaar georganiseerd aan het Minnewaterpark in Brugge. Alleen al voor de prachtige locatie moet je er eens naartoe geweest zijn. Maar het festival staat ook al jaren bekend als gezinsfestival. Naast de vele optredens zijn er namelijk ook tal van randactiviteiten te doen.

Couleur Café – 28, 29, 30 juni 2013

Couleur Café is een heus wereldfestival dat doorgaat in Tour & Taxis in Brussel. Artiesten van over de hele wereld komen elk jaar naar dit festival. Naast optredens kan je er ook genieten van lekker eten uit alle uithoeken van de wereld. Kinderen zullen hun ogen niet kunnen geloven bij het zien van zoveel verschillende culturen.

Gentse Feesten – 20 tot en met 29 juli 2013

Elk jaar in de maand juli verandert de Gentse binnenstad in een enorm groot festival. Op diverse pleinen staan podia waarop artiesten tien dagen lang het beste van zichzelf geven. Geniet samen met je gezin van optredens, theatervoorstellingen, poppenkast, mimespelers, …

Suikerrock 25, 26, 27, 28 juli 2013

Ook in Tienen wordt er jaarlijks een festival georganiseerd. Suikerrock is een écht familiefestival waar jong en oud zich kunnen vermaken. Dat merk je ook aan de artiesten die op het podium staan. Dit jaar kan je onder andere optredens van Natalia, Gers Pardoel, Kaiser Chiefs en Sting meemaken.

TW Classic – 13 juli 2013

TW Classic kan je zien als de familievariant van Rock Werchter. Op zaterdag 13 juli kan je samen met het hele gezin genieten van Bruce Springsteen & The E Street Band, Keane, Blondie en vele anderen.

Dranouter Festival – 2, 3 en 4 augustus 2013

Dranouter is het gezinsfestival bij uitstek. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen op vertoon van hun Kids ID en jongeren tussen 12 en 14 jaar betalen slechts de helft van de toegangsprijs. Drie dagen lang kan je heel wat Belgische artiesten aan het werk zien zoals The Broken Circle Bluegrass Band, Daan, Black Box Revelation, … Daarnaast vind je er ook veel randanimatie.

Partner Content