Fietsen à volonté

Door De Redactie

Trek je er graag op uit met de fiets? Voor een fietstochtje van een paar uur of voor een heuse beleving van een heel weekend? Met de nieuwe fietsnetwerkkaart kan je vanaf nu heel eenvoudig Vlaams-Brabant beleven op twee wielen zo lang je maar wil.

De vier fietsregio's Hageland, Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland & Zennevallei staan voortaan gebundeld op één kaart. Dat maakt het voor fietsliefhebbers nog gemakkelijker om de hele provincie te doorkruisen en bovendien bevat de kaart heel wat nieuwe trajecten.

Pluspunt is het feit dat de lay-out van deze kaarten afgestemd is op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen en Limburg zodat je moeiteloos de provinciegrens over kan.

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart?

Stippel je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer zoals aangegeven op de wegwijzers.

Op de kaart staan de hellingsgraad, bezienswaardigheden en  meer dan 50 fietslogies vermeld. Niets houdt je dus nog tegen om er op uit te trekken in Vlaams-Brabant.

Van al dat trappen krijg je natuurlijk dorst en honger en ook daar is aan gedacht! Op de kaart staan meer dan 120 fietscafés aangeduid. Je kan de cafés trouwens herkennen door het label "fietsvriendelijk" op het raam of voordeur. Je vindt er streekeigen natjes en droogjes, toeristische informatie maar ook een basisdienstverlening zoals een reparatiekit, een ruime fietsstalling en een EHBO-kit.

Dankzij de unieke ligging van Vlaams-Brabant – langs de taalgrens en rondom Brussel – kan je met je fiets grenzen doorbreken want het fietsnetwerk sluit naadloos aan op de Groene Wandeling rondom Brussel met vandaar verbindingen tot de Grote Mark..

Haal je fietskaart

Reden genoeg dus om je fiets van stal te halen en de fietsnetwerkkaart aan te kopen. De kaart kost 9 euro. Je vindt ze bij toeristische diensten in de provincie Vlaams-Brabant en in de betere boekhandel. Of bestel ze gewoon online!

 


Wil jij kans maken op één van de twintig romantische fietsweekends die Toerisme Vlaams Brabans speciaal voor Libelle-lezeressen wegschenkt? Doe dan op www.verliefdopvlaamsbrabant.be mee aan de wedstrijd!

Partner Content