Ga met je kinderen bommen uitschakelen

Door De Redactie

Lang geleden had de Antitankgracht tussen Berendrecht en Oelegem een militaire betekenis. Vandaag de dag vormt ze het langste beschermde landschap van Vlaanderen dat zeker het ontdekken waard is!

Dankzij de Antitankgracht Belevingsbox kan jong en oud dit bijzondere gebied gaan verkennen. De box bevat fiets- en wandellussen, twee spannende kinderspelen en informatie over het boeiende erfgoed en fraaie landschap.

Het 33 km lange gebied straalt ruimte én rust uit en vormt het langste beschermende landschap van Vlaanderen, met een opmerkelijke fauna en flora. Ideaal dus om te gaan fietsen en wandelen en ondertussen het erfgoed te ontdekken.

Voor kinderen wordt het extra leuk dankzij twee originele spelen.

  • een fietsroute met doe-opdrachten vanuit Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem waarbij ze in de huid kruipen van een soldaat of een natuurprofessor
     
  • het digitale spel "Expeditie Explosief" in De Mik en De Inslag in Brasschaat. De uitdaging? Binnen 2 uur een bom ontmanelen, want anders…

De Antitankgracht Belevingsbox (5 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Ranst, Schilde en Zoersel.
Online bestellen kan via www.toerismeprovincieantwerpen.be

Partner Content