Griezelen op kindermaat: de leukste halloweenactiviteiten

Lekker griezelen tijdens Halloween, dat kan ook op maat van (kleine) kinderen. De leukste halloweenactiviteiten voor je opgelijst.

Fiësta Mortal in Bellewaerde (Ieper)

Met Halloween voor de deur, staat Bellewaerde weer helemaal in het teken van Fiësta Mortal! Durf jij het Mexicaanse Feest van de Dood te vieren?

Wanneer? Nog tot en met 4 november 2018

Waar? www.fiestamortal.be

Huivernacht in Het Leen (Eeklo)

Geen gruwelijke halloweentoestanden voor jou, maar wil je toch de geheimzinnigheid van een donker bos ervaren? Dan is de Huivernacht vol mysterieuze activiteiten iets voor jou!

Wanneer? Zondag 28 oktober vanaf 18.20 uur.  Er zijn 8 startmomenten: 18.20, 18.40, 19.00, 19.20, 19.50, 20.10, 20.30 en 20.50 uur. Elk startmoment heeft een beperkt aantal plaatsen.

Waar? Provinciaal domein Het Leen

Halloweenhappening in de poppenkast (Gentbrugge)

Pierke van Gent is dé meest gekende pop in de omgeving. En deze keer speelt hij mee in een spannend verhaal vol spokenspanning. Alle kinderen mogen verkleed naar de poppenkast komen én krijgen een leuk griezelgeschenkje mee naar huis. En dit allemaal voor de mooie prijs van €5.

Wanneer? Zondag 30/10 van 14u30 tot 16u10

Waar? Koninklijk poppenfestival

Halloweenparade (Blankenberge)

Een echte griezelparade door de centrumstraten van Blankenberge, dat is zeker en vast de moeite waard. Kom zelf ook verkleed om de griezelfiguren toe te juichen tijdens hun wandeltocht en duffel je extra in om het lekker warm te houden. Daarna een kop warme chocolademelk, dat kan alleen maar fijn zijn, toch?

Wanneer? Zondag 30/10 vanaf 18u30

Waar? Centrum van Blankenberge

Halloween in het aquarium (Brussel)

Beleef een griezelig moment op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in het Aquarium van Brussel. Maak kennis met de blinde vissen, giftige kikkers, vierogen vissen en nog veel meer. Ieder persoon (volwassen en/of kind) die verkleedt komt op thema Halloween geniet van een korting: €6 ipv €8,50 voor een volwassen, €4 ipv €5 voor een kind. De moeite waard om in jullie verkleedkoffer te duiken

Wanneer? Zaterdag 29/10 en zondag 30/10 van 10u tot 17u

Waar? Aquarium van Brussel

Bron: UitinVlaanderen – Beeld: Getty Images

Ook je huis kun je helemaal omtoveren tot een griezelkasteel dankzij deze kleurrijke decoratietips

Partner Content