Haal deze 6 zalige zomerromans in huis!

Door De Redactie

Ze zijn er weer: Libelle’s fantastische zomerboeken. Knip drie weken lang de bon uit Libelle en ga ermee naar een Standaard Boekhandel in je buurt. Voor een prikje zijn deze topromans van jou!

 

 

 

 


5/06/14

De gele ogen van de krokodillen, Katherine Pancol

Alleenstaande moeder Joséphine heeft het moeilijk. In haar appartement in een Parijse voorstad probeert ze de eindjes aan elkaar te knopen en haar twee dochters een toekomst te bieden. Het contrast met het glamoureuze leven van haar zus Iris kon niet groter zijn. Tot een leugen het leven van beide zussen grondig overhoop haalt.

‘De gele ogen van de krokodillen’ is een verhaal over vriendschap en bedrog, over geld en dromen. Het boek werd in 25 talen vertaald en ging wereldwijd meer dan 6 miljoen keer over de toonbank.

Een schitterend gebrek, Arthur Japin

Op een groots feest nabij Venetië wordt de veertienjarige Lucia verliefd op de  zeventienjarige Casanova. Voor haar, maar ook voor de jongeman die de geschiedenis zal ingaan als ’s werelds meest notoire minnaar, is dit de eerste grote liefde. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, maar kort daarna verdwijnt Lucia. Het is een verraad dat  Casanova’s kijk op vrouwen voor altijd zal bepalen.

In ‘Een schitterend gebrek’ vertelt Lucia haar verhaal, een aangrijpend verslag van een uitzonderlijk leven. Het boek werd in 2004 bekroond met de Libris Literatuurprijs.

 

 

 

12/06/14

 

Bon Bini Beach, Suzanne Vermeer

Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba, waar Dominiques vader een luxueus huis heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feesten, luieren en shoppen. Maar dan slaat het noodlot toe. Tijdens een heftig avondje uit verliest Dominique haar vriendin uit het oog. Wanneer ze de avond erna nog niet terug is, lijkt Lilian echt spoorloos verdwenen.
 

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de overleden auteur Paul Goeken. Van zijn spannende zomer- en winterthrillers werden er meer dan 1,5 miljoen verkocht.

Het vlinderkistje, Santa Montefiore

Federica is nog maar zeven wanneer haar moeder besluit haar vader te verlaten en van Chili naar Engeland terug te keren. Het laatste cadeau dat Federica van hem kreeg, een prachtig ingelegd vlinderkistje, blijft ze jaren koesteren. Langzaam slijt de adoratie voor haar papa, maar vergeten doet ze hem nooit. Wanneer Federica’s leven, na een teleurstellend huwelijk, een andere wending neemt, besluit ze hem in Chili te gaan opzoeken.

‘Het vlinderkistje’ is een prachtig verhaal over liefde, trouw, loyaliteit en vrijheid, dat zich afspeelt in Chili en het Engelse Cornwall.

 

 

 

19/06/14

De gevangene van de hemel, Carlos Ruiz Zafon

Barcelona, 1957. Daniel Sempere, de jonge held uit Zafóns ‘De schaduw van de wind’, is inmiddels volwassen en werkt in de boekenwinkel van zijn vader. Zijn goede vriend Fermín Romero de Torres – voormalig spion en legendarische hartenbreker – is verloofd. Het leven lacht hem toe. Maar wanneer op een dag een sinistere figuur met een  porseleinen hand opduikt in de winkel, staan Daniel en Fermín voor de grootste uitdaging van hun leven.

‘De gevangene van de hemel’ is een meeslepend verhaal vol intriges dat je meeneemt naar het Barcelona van de jaren 40 en 50.

De vergeten tuin, Kate Morton

Op haar 21ste verjaardag hoort Nell Andrews een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen. Jaren later wil ze eindelijk weten wie haar ouders zijn en gaat ze op zoek naar
antwoorden. Haar zoektocht brengt haar naar Engeland, naar het prachtige landgoed Blackhurst Manor dat in handen is van de familie Montrachet. Wat heeft haar doen besluiten naar hier te komen?

Een boeiende roman over liefde, haat en wraak. De voorganger van deze spannende roman, ‘Het geheim van de zussen’ (2007), was dé Engelse romanhit van dat jaar.

Partner Content