Harry Potter en de halfbloed prins

Door De Redactie

Eindelijk is het zover, het langverwachtte vervolg van Harry Potter draait vanaf 15 juli in de bioscoop! Onze filmredacteur kon al een kijkje nemen en vertelt uitgebreid wat ze vond van Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Kleine jongetjes worden groot

Voldemort komt steeds dreigender uit de hoek en het ooit zo veilige Zweinsteins belandt ook in de greep van de grootste vijand van Harry Potter. De tovenaarsjongen begint stilaan te vermoeden dat het gevaar zich zelfs in het kasteel bevindt, maar Perkamentus heeft daar weinig oren naar. Toch gaan Harry  en Perkamentus uiteindelijk samen op zoek naar een manier om Voldemort te verslaan en daarvoor schakelen ze de hulp in van Hildebrand Slakhoorn. Ook voor de overige studenten van Zweinsteins verloopt het schooljaar niet zonder slag of stoot: Ginny voelt zich steeds meer aangetrokken tot Daan, Belinda valt als een blok voor Ron waardoor Hermelien verscheurd wordt door jaloezie. Eén student houdt zich verdacht afzijdig…vastbesloten een duister plan uit te voeren!

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry, Ron en Hermelien zijn niet meer de jonge snotneuzen van weleer en zien er allemaal een pak "volwassener" uit. De film start bijzonder donker, is visueel opnieuw heel knap en raast in een snel tempo voorbij. Harry Potter and the Half-Blood Prince duurt ongeveer 2 uur en half, maar voor je er erg in hebt, zit je naar de eindgeneriek van de prent te staren. Een goed teken dus, hoewel het einde zich naar ons gevoel nogal abrupt aandient en je nog met een hele hoop vragen blijft zitten. We hopen dus nu al dat het vervolg Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (dat in 2010 verschijnt) ons wat meer antwoorden kan bezorgen!

Harry Potter and the Half-Blood Prince (David Yates) met Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en Michael Gambon ***

Bekijk de trailer:

Partner Content