Heb jij een stresskipje in huis?

Door De Redactie

September is de stress-maand bij uitstek. Zelfs kinderen. Want plots moet iedereen weer op tijd aan de schoolpoort staan, moet er terug huiswerk en toetsen gemaakt worden en gaan we tussendoor ook nog even een hobby beoefenen... Hoog tijd om www.stresskip.be te ontdekken dus!

www.stresskip.be is de anti-stresscampagne van jeugddienst JOETZ en is de moeite waard om even door te nemen wanneer je thuis een stresskipje hebt rondlopen.

JOETZ ging zelf op onderzoek en deed een stresstest bij een 300-tal kinderen. Hieruit blijkt dat de meeste kinderen het woord "stress" kennen maar niet iedereen kan een betekenis geven aan het woord of het aan een bepaalde situatie koppelen. Nochtans is dit een eerste vereiste: om met stress om te gaan, moet je stress herkennen.

Op de site www.stresskip.be kunnen kinderen zelf op zoek gaan naar wat stress precies is, wat ze voelen als ze stress hebben en wat ze eraan kunnen doen.  Samen met de erkenning en de hulp die ze van hun ouders en leerkrachten kunnen krijgen, helpt di then een hele stap vooruit.

Partner Content