Help de zzzoemende bezoekers in je tuin

Door De Redactie
In Dieren in nesten (één) trakteert Chris Dusauchoit je elke week op informatieve, spannende en aangrijpende dierenverhalen. In het nieuwe seizoen geeft hij extra aandacht aan onze inheemse dieren die het moeilijk hebben, en wordt het zo klaar als een klontje hoe jij schattige diertjes zoals de bij, de mus of de egel ... kan helpen in je tuin. Lees de tips over de bijen.

In de nieuwe rubriek ‘Dieren in nesten Bouwt’ nodigt Chris Dusauchoit je uit om mee te bouwen aan een nieuw natuurgebied voor onze inheemse dieren. Dat kan door eenvoudige ingrepen op je terras, balkon of in je tuin. Op de website van Dieren in nesten (http://www.een.be/programmas/dieren-nesten) kan je aangeven welke acties je uitgevoerd hebt om zo vierkante meters natuur te verzamelen. En je kan er ook een mooie prijs mee winnen!

In Dieren in nesten van 5 maart stonden de bijen centraal. In ons land leven maar liefst 350 soorten wilde bijen, en jammer genoeg hebben ze het allemaal heel erg moeilijk. Maar met deze tips kan jij ze een handje helpen!

  • Tip 1: Voed de bijen! De bijen hebben grote honger. In je tuin kan je ze nectar en stuifmeel aanbieden. Vul je tuin hiervoor met de juiste planten!
  • Tip 2: Bouw een bijenhuis! Heel wat bijen wonen alleen en zijn vaak op zoek naar onderdak. Bied ze een holletje aan door een bundeltje riet of bamboe in op je balkon te hangen.
  • Tip 3: Open een hotel! Waarom open je geen bijenhotel? Alle gasten zijn bijzonder zachtaardig en een plezier om naar te kijken! Download op het bouwplan (www.natuurpunt.be/bouwmeevoordebij)
  • Tip 4: Durf tuinieren zonder! Gebruik geen pesticiden in je tuin, dat is nefast voor je bijen en voor je bloemen.

Lees meer over de bijen en de tips op www.natuurpunt.be/bouwmeevoordebij

Wist jij trouwens dat bijen, zweefvliegen, kolibrievlinders en hommels vaak over één kam geschoren worden met de wesp terwijl ze helemaal niet gevaarlijk zijn? Ontdek meer over al deze zwart-geel-gestreepte diertjes op de website van Natuurpunt en doe de herkenningsquiz: www.natuurpunt.be/bouwmeevoordebij

Partner Content