Het 25ste Jeugdfilmfestival

Door De Redactie

Voor de 25ste editie van het Jeugdfilmfestival hebben de organisatoren opnieuw enkele acteurs gevraagd om het sympathieke festival een warm hart toe te dragen. Gelet op deze feesteditie heeft het festival gekozen voor een duo meter/peterschap. Met veel trots stelt het festival graag Evelien Bosmans als meter en Matteo Simoni als peter voor. Ondermeer Gilles Deschrijver en Nathalie Meskens gingen hun voor.

Evelien Bosmans is nog piepjong, maar heeft al acteerwerk in Rang1, Red Sonja, Danni Lowinski en Zingaburia achter de rug. Bekend werd ze vooral met haar rol in Groenten uit Balen. Met deze acteerprestatie sleepte ze de prijs van beste actrice in de wacht tijdens het recentste Filmfestival van Oostende.

Matteo Simoni kennen we van de langspeelfilms Zot van A en Weekend aan zee maar evengoed van de televisieseries 16+, Rang 1, Sara, Code 37, Vermist en LouisLouise. Hij is ook actief met theatergezelschap FC Bergman dat hij samen met o.a. Stef Aerts, Bart Hollanders en Marie Vinck oprichtte.

Beide acteurs  spelen nu ook samen in de film Marina van Stijn Coninckx. Matteo speelt er de rol van de jonge Rocco Granata.

Tijdens de krokusvakantie (9-17 februari 2013) vindt het 25ste Europees Jeugdfilmfestival in Antwerpen en Brugge plaats. Een week lang kan je er genieten van fantastische kinderfilmpremières, op maat geselecteerde kleuterfilms en unieke eenmalige filmvertoningen. Boeiende workshops en masterclasses maken de filmervaring compleet.

Ontdek het volledige film- en randprogramma van het festival op http://www.jeugdfilmfestival.be

Partner Content