Het beest in… Louis Talpe

Door De Redactie
Als acteur voelt Louis Talpe (28) - alias Toby, Mega Mindy's grote liefde - zich sowieso al een kamelon. Maar hoe zit het met zijn andere dierlijke trekjes?

Quote: "Mijn familie en vrienden bescherm ik als een leeuw. Dat belooft voor later, als ik zelf een gezin heb."

 

De naam Louis Talpe doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar d ekans dat je niet weet wie Toby uit Mega Mindy is, is zo goed als onbestaande. Net als zijn collega Free Souffriau waagde Louis zich aan een deelname "Steracteur Sterartiest", en sinds vorige week is hij te bewonderen in een koksvest, als sous-chef in de keuken van de één-serie "Goesting".

Fier als een pauw op Mega Mindy

Acteurs kiezen min of meer voor de spotlights. Zit er een pauw in je?

"Ik ben fier, ja. Op wat ik doe, want ik doe het graag. En op wat we met Mega Mindy hebben verwezenlijkt. De film, een succesvolle theatertournee en een reeks die nog altijd goed scoort. Maar als acteur moet je ook een brede rug hebben, je moet kunnen omgaan met kritiek."

Speelvogel met ambitie

Acteurs omschrijven hun vak vaak als spelen. Ben jij een speelvogel?

"Absoluut. Ik speel op mijn werk. (lacht) Muzikanten en voetballers doen dat ook, maar verder zijn er niet zoveel vakken waar je dat bij doet, toch? Ik denk dat af en toe even iemand anders willen zijn, menselijk is. Het leuke aan een serie als Mega Mindy is dat je ook echt een kostuum draagt. Ik ben geen agent, maar door dat kostuum aan te trekken, ga ik anders staan en stappen. Ik word Toby."

Meer hond- dan poezenmens

De wereld is ingedeeld in honden- en poezenmensen. Wat ben jij?

"Ik ben eerder een hondenmens, denk ik. Mijn ouders hebben een hond, die zo’n beetje de vierde zoon van het gezin is. Ik zie dat dier ongelofelijk graag."

Soms een haantje…

Toby is niet echt een haantje-de-voorste, is Louis Talpe dat wel?

"Misschien. Toby was in de Bijbel van Mega Mindy – het grote boek waarin alle personages uitgebreid beschreven staan – een beetje een nerd, ook. Iemand die heel erg bezig was met proefjes en zijn microscoop. Dat is een beetje veranderd, omdat ik het niet echt bij hem passen vond. Maar ondertussen weet ik hoe Toby in elkaar zit, en als ik die vest aandoe, word ik die verlegen jongen die alles zo goed mogelijk wil doen en zijn Mega Mindy-familie oprecht graag ziet. Hij is braaf, maar als mensen me daar op aanspreken, ben ik tevreden. Het betekent dat ze me geloven als ik hem speel. Ik zit tamelijk anders in elkaar dan Toby. Niet dat ik zo’n haantje-de-voorste ben, hoor. Bij mensen die ik niet goed ken, zal ik zeker wat op de achtergrond blijven. Ik voel niet de nood om op te vallen, en al zeker niet om alles prijs te geven."

Lees het volledige interview met Louis Talpe in Libelle 02 (14 januari 2010)

Partner Content