Het Grote Vakantie Knutselboek

Door De Redactie

Niets leuker dan je als kind uren kunnen uitleven met knutselen. In dit boek vind je leuke knutselideeën zoals originele tekeningen, een schatkist maken en veel meer!

Verveling in de vakantie? Niet met dit boek! Het Grote Vakantie Knutselboek staat vol leuke knutseltips. Naast de stap-voor-stap instructies vind je ook meer dan 800 stickers om je knutselwerkjes te versieren. Bovendien heb je niet veel nodig om je fantasie tot leven te laten komen: met een paar wasco's en witte bladen papier kan je heel wat doen. Wat dacht je van een getekende papegaai met jouw handafdruk als vleugels?

Je kan ook deze mooie feeënvleugels maken ([LINK_TEXT id=1]). Dit doe je zo:

Stap 1: teken 2 grote en 2 kleine vleugelvormen en knip die uit. Leg er plastic vershoudfolie over.

Stap 2: scheur twee tinten papieren zakdoekjes in stukjes en leg die versnipperd over de vleugels.

Stap 3 : meng wat witte lijm met water tot een slap mengsel. Doe deze lijm met een verfborstel over de gescheurde stukjes papier.

Stap 4: breng hierop een nieuwe laag gescheurde zakdoekjes aan en strijk opnieu in met lijm. Ga zo door tot je 5 lagen hebt.

Stap 5. gooi wat glitter over de bovenste laag lijm. Laat dit wat drogen en smeer er nadien een nieuwe laag lijm op. Laat de lijm opnieuw drogen.

Stap 6: pel de vleugels van de vershoudsfolie en leg de papieren vormen van de vleugels erop. Teken de vorm van de gemaakte vleugels af en knip de vorm eruit.

Stap 7: laat telkens een grote en kleine vleugel wat overlappen en plak die aan elkaar. Knip een rechthoek uit dik karton terwijl de lijm droogt.

Stap 8: pin 4 gaatjes in elke hoek van dat stuk karton. Steek verticaal een lint door de twee gaatjes aan de linkerkant en doe dat ook voor de rechterkant.

Stap 9: laat lange einden aan de linten. Plak de rechthoek op de achterkant van de vleugels, met de uiteinden van de linten uitstekend. Laat daarna de lijm goed drogen.

Voor foto's bij deze stappen en andere knutselideeën, kijk snel in het Grote Vakantie Knutselboek!

Het Grote Vakantie Knutselboek – Usborne
ISBN 9781409539148
Prijs: 12,95 euro
Vanaf 3 jaar

 

Partner Content