busboek_Cover_totaal_NW.indd

Hipperdepiep voor Winnie en Fiep

Deze herfst mogen we veel verjaardagskaarsjes helpen uitblazen. Een paar grote namen uit de wereld van de kinderboeken vieren hun jubileum.

Fiep wordt 100

Tekenares Fiep Westendorp zou 100 jaar geworden zijn. Je kent haar van de illustraties bij Jip & Janneke, Floddertje, Otje of Pluk van de Petteflet, de tijdloze verhalen van Annie M.G. Schmidt, met wie ze haar hele leven bevriend was.

Fiep-in-100-woorden

Ook de Libelle-redactie telt Fiep-fans:
Eindredactrice Nele: “Ik was als kind zo’n fan van Pluk van de Petteflet, dat ik de Engelstalige versie later opstuurde naar mijn achtjarige nannykid in Melbourne. Ook zij was meteen verkocht. Heerlijk toch?”
Redactrice Karolien: “Mijn leukste Jip & Janneke-herinneringen dateren van toen ik… zeventien was. Onze leerkracht Latijn wist de verhalen van Cicero af te wisselen met die van Jippus et Jannica, een Latijnse vertaling van de kinderboeken. De lessen werden een pak interessanter.”
Uit de verschillende overzichtsboeken die voor Fieps 100ste geboortedag verschijnen, kozen we Fiep in 100 woorden:
100 mooie illustraties met evenveel woorden, telkens in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.
Fiep in 100 woorden, uitg. Querido, € 17,50, www.100jaarfiepwestendorp.nl

Winnie wordt 90

Winnie De Poeh mag 90 kaarsjes uitblazen en speciaal voor die verjaardag werd een vervolg op de bekende verhalen geschreven. De beste beer van de wereld is geïnspireerd op de oorspronkelijke Winnie van A.A. Milne en tekenaar E.H. Shepherd. Het boek voert je samen met Knorretje en Iejoor naar het Honderd-Bunders-Bos voor avonturen met een draak, een pinguïn en een zoektocht naar de kop van de Nijl.

winnie

Onze coördinator reportage Tine hoopt vooral dat Winnie bij zijn levensmotto blijft:
“Ik vind zijn uitspraak: ‘Today is my favourite day’ zo schattig en het is een mooie levensles.”
De beste beer van de wereld, Paul Bright e.a., uitg. Van Goor, € 17,50

Ontdek ook nog enkele andere prachtige voorleesboeken.

Partner Content