Hoe hou je sporten langer vol?

Door De Redactie

We weten allemaal dat sport goed is voor onze gezondheid. Maar door drukke tijdschema's, kinderen of sociale verplichtingen is het vaak moeilijk vol te houden. Sonja Kimpen kwam langs in De Eerste Show en gaf Els enkele tips hoe je je traininschema kan volhouden. 

Het is belangrijk dat je je trainingsschema kan implementeren in je leven. Een schema waarin je 3 keer per week een uur gaat lopen, kan dan vaak moeiljk zijn. Ook in het weekend heb je niet altijd tijd voor een [LINK_TEXT id=1]. Je kan beter elke dag een kleine workout doen, dat is makkelijker in je dagelijkse leven te integreren en zo heb je elke dag zeker beweging, wat veel [LINK_TEXT id=2] is. Hecht ook voldoende waarde aan deze kleine oefeningen, dan hou je het makkelijker vol en heb je er een beter gevoel bij als je ze weer tot een goed einde hebt gebracht.

Het is ook belangrijk dat je in je hoofd prioriteit weet te geven aan dagelijkse beweging. Als je een workout niet gaat zien als even belangrijk dan je andere taken, dan ga je het ook sneller opgeven. Door aan sport te doen, krijg je veel energie terug, waardoor je ook je andere taken met meer focus gaat kunnen doen. Maak voor jezelf een lijstje met daarop ook de andere voordelen die je hebt wanneer je aan sport doet.

Om van sporten een gewoonte te maken, moet je het eerst ook al voldoende doen, minstens 24 keer. Daarna ben je er al veel meer aan gewoon, waardoor je het minder snel gaat opgeven. Je ziet ook pas enig resultaat na voldoende sessies en zichtbaar resultaat werkt altijd motiverend! Je mag het dus niet enkel doen als je er zin in hebt, regelmaat is goed voor je training en je gevoel!

Wanneer je je trainingsschema een tijdje volhoudt en hebt ondervonden wat sporten met jou en je gezondheid doet, dan ben je na een tijdje getraind om op jezelf op voorhand te motiveren met het goede gevoel dat je achteraf gaat krijgen. Volhouden in de eerste weken is dus de boodschap!

Partner Content