Girl carrying pile of birthday presents

Hoeveel kost een communie- of lentefeest?

Door De Redactie

We willen natuurlijk allemaal dat het communie- of lentefeest van onze kids een onvergetelijke dag wordt. Een mooie outfit, een tof feest en natuurlijk de allerleukste cadeautjes! Als je die prijskaartjes eens optelt, kom je al gauw aan een aardig bedrag. Gemiddeld zo’n 2000 euro om precies te zijn.

Uit een rondvraag van Communie.be en de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen, bleek dat de Vlaming gemiddeld 2000 euro besteedt aan een communie- of lentefeest.

Kledij

Het is natuurlijk belangrijk dat het feestvarken schittert op de grote dag. De meeste gezinnen hebben daar 250 euro voor over. Een minderheid (14,3%) besteedt zelfs meer dan 600 euro! Ook de ouders zelf trekken een bedrag tussen 200 en 400 euro per persoon uit om er op hun best uit te zien. Voor de andere kinderen binnen het gezin mag het iets minder zijn. Gemiddeld wordt er 150 euro per kind uitgegeven. Bij 20% van de gezinnen wordt helemaal niets voorzien voor de andere kinderen. Mama’s mening is nog altijd doorslaggevend bij de keuze van de kledij. De aankoop van de outfit gebeurt meestal al in januari of februari.

Feest

Het budget voor het feest ligt gemiddeld rond de 1000 euro. Voor 10% van de ondervraagden is dat zelfs meer dan 2000 euro. Een opvallend cijfer is dat de helft (50,5%) van de feesten buitenshuis wordt georganiseerd. De andere helft (49,5%) van de ondervraagden viert thuis en 53,8% doet daarbij beroep op een traiteur.

Cadeau

Kinderen krijgen het liefst geld of waardebonnen cadeau. Familieleden geven gemiddeld 50 euro, kennissen en vrienden gemiddeld 25 euro per kind. De meest gevraagde cadeaus zijn spelconsoles en een verblijf in Disneyland Paris.

We weten waarvoor we sparen, dus!

Oh, wat houdt Libelle van feesten…en van stralende feestvarkentjes! Daarom maakten we speciaal voor jullie communie.libelle.be. Je vindt er inspiratie, tips, DIY…, kortom: alles om er een onvergetelijke dag van te maken.

Partner Content