Holly Jolly Christmas in Londense grootwarenhuizen

Door De Redactie

It’s the most wonderful time of the year! En wat is er in deze periode leuker dan shoppen in de prachtige kerststad Londen? Of je er nu naartoe gaat om te windowshoppen of om je kerstinkopen te doen: in Londen vind je alles! 

Harrods 

Harrods is waarschijnlijk het meest bekende en luxueuze warenhuis in de stad. Bezoek de overdadig versierde Food Court  of ga op zoek naar de foto van Lady Diana. Haal je je kredietkaart boven om een cadeautje te kopen voor de mama? Of geef je toch liever je ogen de kost?  De inrichting van het warenhuis is minstens even spectaculair als de prijskaartjes van hun producten. En vergeet ook zeker niet op de foto te gaan in de kerstetalage!

Fortnum & Mason 

Wie de echte Engelse sfeer wil opsnuiven, moet bij Fortnum & Mason binnenspringen.  Het warenhuis is gevestigd in een Victoriaans gebouw in hartje shoppingcentrum aan Piccadilly. Heb je wat budget over? Doe er dan zeker een afternoon tea. Je kunt er ook hampers laten maken met daarin de lekkerste kerstknabbels en drinks. De appelthee en Strawberry Champagne jam zijn alvast echte aanraders. En ook al bezwijk je bijna onder je winkelzakjes, de prachtige Victoriaanse deuren openen automatisch. Handig, toch?

Liberty 

Liberty London bestaat al sinds 1875 en bevindt zich op de iconische Regent Street. Het gebouw dat uit Shakespeariaanse tijd lijkt te komen is op zich al de moeite waard om te bezoeken. Ze verkopen luxeartikelen, zoals kleding, interieurdecoratie en juwelen. Neem ook eens de lift naar de Christmas store op de vierde verdieping. Een must, zeker wanneer je nog op zoek bent naar de mooiste kerstdecoratie. Deze winkel is the place to be!

Selfridges 

Je kent Mr. Selfridge misschien al van de serie, maar de gelijknamige warenhuisketen kan je vinden in de drukste winkelstraat van Londen: Oxford Street. Parfums en cosmetica kan je ook bij ons kopen, dus focus je vooral op de kerstdecoratie. Bovendien kun je er in geen tijd gepersonaliseerde cadeauzakjes laten drukken. Staat prachtig onder je kerstboom, toch? Nu enkel nog een cadeautje vinden om er in te stoppen!

Marks & Spencer 

Deze winkel is waarschijnlijk de meest budgetvriendelijke in de stad. Profiteer van de ‘3 halen, 2 betalen’-actie en sla bijvoorbeeld een voorraadje kerstkaarten in. Ga ook zeker naar de food hall. Je vindt er de beste lekkernijen, en je hoeft er niets eens zo diep voor in je portemonnee te tasten. Er zijn geen automatische deuren, zoals bij Fortnum & Mason, maar met die uitgespaarde centjes kun jij een extra scone kopen!

Zin in een snel tripje naar Londen? Kijk dan zeker eens op de Shedeals website. Voor maar € 199 geniet je 3 dagen van de stad waar Kerst koning is! (overnachtingen en vervoer inbegrepen) 

Gastredacteur: Amber Francken

Beeld: Shutterstock

Partner Content