Huishoudelijke klusjes als work-out!

Huishoudelijke klusjes als work-out!
  • Stofzuigen: Stofzuigen is een perfecte work-out. Je verbrandt een hele hoop calorieën en traint je buikspieren en bovenlichaam op hetzelfde moment. Zorg ervoor dat je je buikspieren intrekt en door je knieën gaat. Hetzelfde geldt voor je huis dweilen en het gras afrijden.  
  • De ramen lappen: Een geweldige work-out voor je bovenlichaam! Rek en stretch je zo veel mogelijk, zo zal je niet alleen meer calorieën verbranden, je zal ook je flexibiliteit boosten zo.
  • Trappen lopen: Eenvoudigweg de trappen op- en aflopen zal wonderen doen voor je conditie en je onderlichaam. Probeer ook eens om 2 treden tegelijk te nemen als je de trap oploopt terwijl je een goede houding aanhoudt.
  • Met een winkelkarretje rijden: Een winkelkarretje is eigenlijk een vermomd fitnesstoestel. Denk maar eens aan hoe hard je je buikspieren gebruikt om het karretje in de juiste richting te duwen.
  • Winkeltassen dragen: Met zware winkeltassen sleuren (alleen als je een goede houding aanhoudt!), traint onze bovenarmen en schouders. Hoe meer we shoppen, hoe beter voor ons lichaam dus!
  • Wandelen met een kinderwagen: Je kind is in de buitenlucht en jij traint je conditie, een win-winsituatie dus!

 

Bron: Nivea
Samen met fitness- en lifestyle-experte Sarah Maxwell stelde Nivea een Q10 on-the-go workoutsplan samen. Het is een plan dat ideaal is voor vrouwen die willen bewegen maar weinig tijd hebben. Je kan de oefeneningen dus perfect uitvoeren tijdens je dagelijkse bezigheden.
De filmpjes zijn te bekijken op www.youtube.com/niveaskincare

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)