Ik wil (g)een nieuwe kamer!

Door De Redactie

Kleine kinderen vinden het meestal niet prettig om te verhuizen. Voor hen kan het heel beangstigend zijn om hun vertrouwde omgeving achter te laten en opnieuw te moeten beginnen op een, voor hen, onbekende plek. Daarom enkele tips om de overgang naar een nieuwe slaapkamer vlotter te laten verlopen.

Verhuizen met een baby

Baby's zijn heel gevoelig voor veranderingen in licht, geluid en geuren. Het is dus niet verwonderlijk dat ook zij zich bewust zijn van een verhuis naar een nieuw huis en een nieuwe slaapkamer. Heel wat ouders zullen een verhuis het ideale moment vinden om te gaan shoppen voor nieuwe spulletjes in de babykamer. Probeer dit te vermijden en richt de nieuwe kamer zoveel mogelijk hetzelfde in als het oude, vertrouwde kamertje. Het kan zelfs helpen om het beddengoed ongewassen mee te nemen zodat het bedje nog hetzelfde ruikt. Je kan enkele weken voor de verhuis je baby ook laten wennen aan bijvoorbeeld een knuffeldiertje dat muziek maakt of een muziekdoos wanneer je je kleintje in bed stopt. Het muziekje zal na de verhuis helpen om je baby sneller op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe kamertje.

Houten muziekdoosje Aapje – 12,95 euro

Muzikale dolfijn Flo – 26,95 euro

 

Verhuizen met een peuter

Een peuter kan je voorbereiden op een verhuis door samen een boekje te lezen waarin uitgelegd wordt wat "verhuizen" precies is. Natuurlijk mag je niet vergeten om je kleintje af en toe eens mee te nemen naar de nieuwe woning en het al eens kennis te laten maken met het nieuwe slaapkamertje. De kamer richt je best zoveel mogelijk hetzelfde in als het oude kamertje, want ook peuters zijn erg gehecht aan hun eigen spullen. Een verhuis is dus zeker niet het moment om je peuter de overstap naar een groot bed te laten maken!

 Musti krijgt een nieuwe kamer – 5,57 euro

 

Verhuizen met een kleuter

Neem je kleuter mee naar jullie nieuwe huis en laat hem zelf kiezen welke kamer hij graag wil. Laat hem verder ook, in de mate van het mogelijke, uitkiezen welk kleurtje hij op de muren wil of welke meubeltjes hij graag ziet. Verken alvast ook even de buurt met je kleuter. Wanneer de verhuis voor de deur staat, kan je je kleuter laten helpen bij het inpakken van zijn eigen spullen. Laat hem bijvoorbeeld een rugzakje vullen met leuk speelgoed of de favoriete knuffelbeer zodat hij altijd enkele vertrouwde spulletjes bij de hand heeft.

Decoratiemateriaal kinderkamer

 

Partner Content