IKEA

Breng een digitaal bezoekje aan het IKEA museum

Door Sara Dekens

Ben je fan van de Zweedse meubelgigant IKEA? Dan hebben we goed nieuws voor jou. IKEA heeft namelijk haar allereerste digitale museum geopend. Een schat aan informatie, met meer dan 100 verhalen over de oprichter en de meest iconische producten. Te bekijken vanuit je zachte en comfortabele (IKEA-)sofa!

Ontdek het verhaal achter IKEA

Heb jij een Billy-boekenkast in huis, zit je regelmatig in je Poäng-fauteuil in de living of slaap je in een Malm-bed? Dan ben je niet de enige! Dit zijn namelijk drie van de populairste IKEA-producten. Ze worden natuurlijk niet zomaar Billy, Poäng of Malm genoemd, er zit een heel verhaal achter deze namen. Dat en nog meer andere leuke anekdotes kom je te weten als je het digitale museum bezoekt. Het bevat namelijk meer dan 100 verhalen over de oprichter Ingvar Kamprad en de meest iconische en memorabele IKEA-producten van 1940 tot vandaag. Je kunt je het tripje naar de geboorteplek van IKEA in het Zweedse Älmhult besparen, want tegenwoordig ontdek je het allemaal vanuit je luie (IKEA-)zetel.

“Verschillende verhalen nemen je mee achter de schermen van IKEA en zijn nooit eerder gepubliceerd”, zegt Jutta Viheriä van het IKEA Museum. “Of het nu gaat om een grote fout, of een gevaarlijk avontuur, we hebben ons best gedaan om het steeds waarheidsgetrouw weer te geven”.

Waarom IKEA zo populair is

Small living space moet zowat het bekendste concept zijn van de Zweedse meubelgigant. Niemand kan het ontkennen: als je op zoek bent naar een praktische oplossing voor een kleine ruimte, moet je bij IKEA zijn. Ze slagen er wonderwel in om elk klein hoekje en plekje te benutten. Te weinig ruimte is geen probleem voor de designers van de Zweedse meubelgigant, het is een uitdaging! Interessant, toch?

In het digitale museum kom je ook te weten waarom oprichter Ingvar Kamprad van fouten hield, zolang je er maar iets van leert. Zoals die keer dat IKEA opblaasbare zetels wilde lanceren, maar al snel doorhad dat dat luchtige idee niet van de grond kwam.
De gedachte erachter was nochtans goed: de verpakking zo compact mogelijk houden, iets wat nog steeds één van de grote voordelen van IKEA is. Je koopt een meubel aan een redelijke prijs, stopt het in je auto en zet het thuis zelf in elkaar met de hulp van de alombekende inbussleutel, die uiteraard ook zijn plekje heeft in het museum.

Ontdek ook waarom je bij IKEA consequent aangesproken wordt met ‘Hej’, waarom kinderen zo belangrijk zijn voor het bedrijf en waarom je hotdogs kunt eten aan de uitgang van de IKEA-winkel.

Het digitale IKEA-museum is 24/7 geopend voor iedereen over de hele wereld. De inhoud van de artikels en de filmpjes is voorlopig enkel beschikbaar in het Engels (en het Zweeds). Ontdek het hier!

Bron: ikeamuseum.com

Meer voor de IKEA-fan:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content