Pruilende kinderen op de achterbank? Zo vliegt de tijd voorbij!

Door Rani Merckx

‘Is het nog ver?’ Dit zinnetje klinkt je vast bekend in de oren. Als de verveling toeslaat bij kinderen op de achterbank is het tijd om je trukendoos boven te halen. Schud enkele leuke spelletjes uit je mouw en voor ze ’t weten is de autorit voorbij.

Getrek, geduw, geruzie. Als de verveling toeslaat op de achterbank, zit een rustig ritje richting de zon er helaas niet in. Tijd om je trukendoos boven te halen!

Kleine, maar fijne spelletjes

Ze zijn simpel én effectief om de aandacht van de meest verveelde snoetjes af te leiden. Deze spelletjes speel je makkelijk in de auto, zonder dat de volledige achterbank eraan moet geloven.

  • Ga op zoek naar alle gele, rode of groene auto’s. Diegene die als eerste aan tien komt, is de winnaar.
  • Zoek alle buitenlandse nummerplaten. Wie als eerste tien verschillende nationaliteiten heeft, wint.
  • Speel ‘Wie of wat ben ik?’. Om beurten heb je iets of iemand in het hoofd. De rest van de auto moet vragen stellen en jij mag enkel met ja of neen antwoorden. Wie het kan raden mag als volgende iets verzinnen.
  • Ook leuk: maak een dierenslang. Noem een dier op en de volgende persoon in het rijtje moet een ander dier opnoemen waarvan de naam begint met de laatste letter van het vorige dier. Bijvoorbeeld: olifant -> tijger -> reebok -> koe, … Wie te lang twijfelt, ligt uit het spel. Je kunt dit spel ook makkelijk met steden, fruit, landen … spelen.
  • ‘Ik ga op reis en ik neem mee’. Je start de zin met ‘Ik ga op reis en ik neem mee’, en vervolgens som je alles op wat al gezegd geweest is, maar voeg je er zelf nog iets aan toe. Wie een foute opsomming zegt, ligt eruit.

Ook leuk met de kids:

Partner Content