In hoofd van… Freek Braeckman

Door De Redactie

Tv-journalist, schermer, echtgenoot, vader: dat is Freek Braeckman, zo ongeveer. Maar wat zou je zien als je écht in zijn hoofd kon kijken?

In zijn "jonge" jaren (hij is er "al" 29) was Freek Braeckman een gepassioneerd schermer. Op topniveau: meerdere keren Belgisch kampioen. Sinds oktober 2007 is hij het jongste gezicht van het Journaal op één. Daarvoor deed hij hetzelfde voor Karrewiet, het Ketnet-journaal. En privé is hij getrouwd en vader van twee dochertjes.

Ben ik bekend?

"Beroemdheid associeer ik met zangers en Tourwinnaars, met fanclubs, handtekeningen uitdelen en de Nacht van Exclusief. Journaalankers worden wel herkend, maar zijn we daarom bekend? Journalisten en politici, dat zijn geen BV's. Ik doe gewoon mijn werk. Dat verschilt niet veel van het werk dat ik een jaar geleden deed. Ik maakte toen reportages voor het Journaal, nu presenteer ik die van mijn collega's."

Ik lach graag

"Ik lach graag en dat gaat makkelijker in gezelschap. Ik ben enig kind en misschien neem ik daarom mijn vrienden meer in vertrouwen. Maak ik die ban graag wat hechter. In mijn vrienden vind ik bevestiging van wie ik ben en wat ik doe. Ventileren, overleggen en vooral veel plezier maken. Een goede vriend is iemand die mij niet beoordeelt. Tenzij op verzoek. Als ik vraag wat hij vindt van iets wat ik doe, dan wil ik een eerlijk antwoord."

Tempo in het leven

"Mijn vrouw en ik moeten niet per se op hetzelfde tempo leven. Ik doe graag veel in een dag, en of zij meer of minder doet, maakt niet uit. Maar genieten vind ik belangrijk, en ik wil dat kunnen delen met mijn vrouw. Als ik mij graag een avond lang laat verwennen door een goede kok, dan is het fijn dat zij dat ook op prijs stelt. Maar we moeten niet in alles exact hetzelfde zijn. We zijn zelfs vrij verschillend. Ik geniet ervan om een berg op te fietsen. Zij moet niet naast me rijden, maar het is wel fijn dat ze begrijpt waarom ik dat wil doen."

Kinderen

"Kinderen worden onderschat, heb ik bij Karrewiet geleerd. Ze zijn sterker en passen zich beter aan dan volwassenen vermoeden. Ik maak me dus geen zorgen over hoe ik mijn dochters opvoed. Ik geef ze liefde, een beetje regels en wat kansen en voor de rest doen ze het zelf wel. Maar ik ga er wel van uit dat het goed komt."

Lees het volledig interview met Freek Braeckman in Libelle 36 (4 september 2008)

Partner Content