© june.be, Toni de Coninck

Inspiratie voor je volgende vakantie in Oostenrijk: podcast over winterpret en meer

Samen met Toerisme Oostenrijk

Dromen van een wintervakantie in Oostenrijk? Dat mag altijd, ook al kun je voorlopig niet naar dit Alpenland op reis. Met deze laatste ‘Podcöst’-aflevering van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in samenwerking met june.be duik je toch even in de wereld van sneeuw en ijs. Dit keer ligt de focus op duurzaamheid.

Het is niet omdat we beter in eigen land blijven, dat je je niet mag proeven van de winterse bergwereld in Oostenrijk. Vier weken lang kun je met deze Podcöst genieten van knerpende sneeuw, gezellige belletjes en de vrolijke stemmen van al wie de Alpen in zijn hart draagt…

In Oostenrijk koesteren ze de bergpracht natuurlijk al langer dan vandaag. Maar de laatste jaren dringt het besef nog dieper door dat de bergen veel meer zijn dan een speeltuin van verse sneeuw en eeuwig ijs. Gastvrouw Tessa Torrekens praatte met Oostenrijkers die, elk op hun eigen manier, werk maken van duurzaamheid in de bergen.

 • Kom alles te weten over de wonderlijke gletsjer in het Zillertal – zoveel meer dan een gebied waar je het hele jaar door kunt skiën.
 • Waarom hebben ze in Zell am See-Kaprun op 3.000 meter hoogte een 360 meter lange museumtunnel in het Nationaalpark Hohe Tauern uitgewerkt?
 • Luister mee hoe een ‘biohotel’ in Schladming-Dachstein aan de slag gaat met duurzaamheid.
 • Ontdek hoe open en eerlijk een boerderij in Schladming-Dachstein en een restaurant in Serfaus-Fiss-Ladis tegenover hun gasten zijn over de oorsprong van hun voedingsproducten.

Klik door naar de vierde Podcöst-aflevering over duurzaamheid en eeuwige sneeuw in de Oostenrijkse Alpen.

Beluister ook de derde podcast die je meeneemt achter de schermen van de regionale bergkeuken

Het is nog niet duidelijk wanneer we opnieuw van een sneeuwvakantie in Oostenrijk zullen kunnen genieten. Maar laat dat vooral geen reden zijn om die heerlijke wintersfeer helemaal over te slaan. Deze culinaire ‘Podcöst’-aflevering van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in samenwerking met june.be neemt je mee achter de schermen van de regionale bergkeuken.

Een vakantie in de bergen is pas compleet mét lekker eten erbij. In de Oostenrijkse Alpen hebben ze hun eigen gastronomische specialiteiten ontwikkeld. Ontdek samen met gastvrouw Tessa Torrekens hoe gevarieerd het culinaire aanbod in Oostenrijk tegenwoordig wel is.

 • Verbaas je in het Montafon over de verfijnde gerechten die ze met de plaatselijke ‘Sauerkäse’, een soort feta uit de bergen, bedenken.
 • Luister hoe een keukenteam in Zell am See zelfs in de winter de kruiden uit eigen tuin gebruikt en daarmee verrassende vijfgangenmenu’s bereidt. En wat maakt de lijsterberschnaps van een plaatselijke boerderij zo bijzonder?
 • Een chef uit Serfaus-Fiss-Ladis legt uit waarom hij zeevruchten links laat liggen en liever kookt met vlees van een runderras uit Tirol.
 • In Schladming-Dachstein bezoek je een boerderij met hooglandrunderen en maak je kennis met een culinaire formule die topgastronomie naar de berghutten brengt.
 • En welke exclusieve lekkernijen levert de samenwerking tussen boeren, melkerijen en hotel-restaurants in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau op?

Beluister de derde Podcöst-aflevering over de culinaire wereld in de Oostenrijkse bergen.

Beluister ook de tweede podcast over winterpret naast de skipistes

Wie zegt trouwens dat je alleen naar de bergen mag om te skiën of te snowboarden? Deze tweede Podcöst laat je kennismaken met verrassende winteractiviteiten naast de klassieke pistes. Ook dit keer neemt gastvrouw Tessa Torrekens je mee naar enkele locals in de bergen van Oostenrijk.

 • Is het de overweldigende stilte als je halt houdt tijdens je tocht? Het adembenemende uitzicht? Of je zelfgemaakte picknickplaats in de sneeuw? Ontdek waarom het Montafon ook op sneeuwschoenen of toerski’s een aanrader is.
 • Kom te weten hoe ze in Schladming-Dachstein skiën met yoga combineren, of wat een alpacatocht met de kinderen zo bijzonder maakt.
 • Dat kabelliften er niét alleen zijn voor skiërs, boarder of wandelaars merk je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: neem vooral een slee of rodel mee!
 • In de Tiroler Zugspitz Arena vertellen ze je hoe je tijdens toerskitochten veilig met onberoerde sneeuwlandschappen kunt omgaan.

Luister naar de tweede Podcöst-aflevering over winterpret naast de skipistes.

Beluister ook de eerste podcast over winterpret in Oostenrijk met het hele gezin

In deze eerste Podcöst stellen locals je het bijzondere winteraanbod voor van vier kindvriendelijke plaatsen. Hier vindt iedereen een aanbod op maat: de allerkleinsten, oudere kids, jongeren én volwassenen. Gastvrouw Tessa Torrekens loodst je met de nodige uitleg bij het sappige Duits door de Oostenrijkse bergen.

 • Ontdek de allereerste lift van Tirol én het weekaanbod voor niet-skiënde kinderen in de Tiroler Zugspitz Arena.
 • Kom te weten waarom ze in Serfaus-Fiss-Ladis een heuse metro mét aankondigingen door kinderen, thema-afdalingen met diertjes en slimme skihulptoestellen hebben.
 • In het Zillertal maak je kennis met de Valley Rally, een tweedaags event voor jonge snowboarders op de gletsjer.
 • En waarom heeft Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zo’n aanstekelijk familiale sfeer? Ligt het de vele blauwe pistes, de rodelbaan of de babyliften?

Klik snel door naar de eerste Podcöst-aflevering over winterpret in Oostenrijk met het hele gezin.

Surf voor meer info over de winter in Oostenrijk naar www.austria.info/nl