Online daten voor dummies: zo begin je eraan

Door De Redactie

Je hoort het meer en meer; mensen die de ware vinden via een datingsite. Er bestaan heel wat succesverhalen over internetdaten dus waarom zou jij het ook niet eens proberen? Deze vijf tips helpen je alvast op weg.

Online daten is hot. Heb je er weinig ervaring mee, maar wil je er graag aan beginnen? Dan helpen deze tips je op weg.

1. Kies een site

Via google vind je meteen een ruim aanbod. Sommige al wat specifieker dan de andere. Zo heb je sites voor hoger opgeleiden, 50-plussers, … De meeste online datingsites kosten geld. Sommige kan je voor een maand inschakelen maar anderen verwachten dan weer dat je een lidmaatschap voor een jaar aangaat. Ga eerst eens langs op verschillende sites voor je besluit om een profiel aan te maken. Zo kan je een site kiezen die het best bij jou past. Op elk potje past een dekseltje: zo heb je datingsites voor christenen, alleenstaanden, liefhebbers van klassieke muziek, holebi’s, … iedereen vindt zijn of haar ding wel online.

2. Maak een profiel aan

Op elke site krijg je de kans om een profiel aan te maken. Gebruik een foto waarop je lacht als profielfoto. Denk even na over de informatie die je invult. Die gaat van je naam, het aantal kinderen dat je hebt, wat je doet qua werk tot de hobby’s die je beoefent in je vrije tijd. Je bent niet verplicht om al die gegevens in te vullen. Vul enkel datgene in dat je zelf prijs wil geven. Probeer ook originele antwoorden te verzinnen. Zo springt jouw profiel er uit.

3. Wees jezelf op je best

Er zijn mensen die een datingsite zien als een anonieme plek waar ze zich beter kunnen voordoen dan ze echt zijn. Het is niet leuk als je zo iemand tegenkomt. Probeer ook niet in die val te trappen. Mensen moeten jou leuk vinden om wie je écht bent.

4. Spreek enkele mensen aan…

Wees niet bang om het eerste contact te leggen. Zelfs als je heel verlegen bent, is het internet de plek waar ook jij de eerste stap kan zetten.

5. … en antwoord ook als je aangesproken wordt

Zeker als vrouw kan de aandacht overrompelend zijn maar antwoord toch altijd op een berichtje. Ook al staat de man in kwestie jou niet aan, een ‘dank je maar ik denk niet dat we bij elkaar passen’ is snel verstuurd.

Bron: Libelle

En ook… Senioren schrijven zich massaal in voor datingshow op VIER

Partner Content