Interview Bart Peeters

Door De Redactie
Eeuwig jonge spring in 't veld, bruisend vat vol energie en onmiskenbaar multitalent: dat is Bart Peeters. Evert Venema sprak met hem af in een Edegems café. Met als resultaat: grappige stoere mannenpraat, maar ook verrassende ontboezemingen.

Quote van de week: "Ik heb geen talent voor rokkenjagen, jammer genoeg."

Meisjes & midlifecrisis

Je woont al eeuwen met dezelfde vrouw in dat huis. Wie zo snel de ware tegenkomt, is geen rokkenjager.

"Ik had het best willen zijn".

Ik ook.

"Maar het vergt een vorm van talent. En op mijn 15e had ik een traumatische ervaring. Toen besloot ik dat de meisjes in mijn leven mochten. Tegelijk volgde ik iedere zondag les bij Oscar Van Rompaey, een Lierse superschilder. Zodra die vernam dat ik een lief had, mocht ik niet meer komen."

Je maakte met het nummer "Denk je soms nog aan mij?" een echtscheidingsklassieker: hoe loods je je eigen huwelijk door de midlifecrisis?

"Er doen zich crisissen voor, anders zouden we maar een plastic verhouding hebben. De tekst van die echtscheidingsklassieker kwam vanzelf. Waarom weet ik dat zo goed?, vroeg ik mij af. Omdat ik in de 21e eeuw leef en die situaties dagelijks rondom mij zie."

Trial-&-error-vader

Ben je een traditionele vader van 50 voor je kinderen?

"Toen mijn vader 50 was, geloofde ik dat hij de waarheid in pacht had. Dat denken mijn kinderen niet van mij. Ik doe aan trial and error-opvoeding. Weet jij om hoe laat een fuif hoort te eindigen? Hoe lang een Nintendo mag duren? Dat de Wii sport is en geen computergame? Ik vind dat allemaal niet gemakkelijk. Ik hoor stelling in te nemen, maar ze voelen mij twijfelen. Ze hebben er nog begrip voor ook. Pablo viel uit zijn bed van de bassen bij de huiskamerparty die ik zijn zussen had toegestaan. Ze vonden dat ik gelijk had om een grens te trekken. Het zijn lieve kinderen. Ik sta dicht bij ze, hoewel ook dat misschien gewoon een fase is."

Lees het volledige interview met Bart Peeters in Libelle 15 (15 april 2010)

Partner Content