Interview: Hugh Jackman

Door De Redactie

Filmster Hugh Jackman: nog altijd blij met zijn succes. Hij werd uitgeroepen tot Meest Sexy Man van 2008. Reden genoeg om de nieuwste X-Men-film mee te pikken, waarin u Hugh kunt bewonderen mét extra portie wolvenhaar.

Quote van de week: "Ik spring nog altijd op het bed als ik in een duur hotel slaap."

Het is echt zoeken naar minpunten bij Hugh Jackman (40). Liefhebbende echtgenoot van Debbora-Lee, een vrouw die er niet uitziet als een wandelende tak en haar eigen carrière heeft.Betrokken vader van Oscar (8) en Ava (3), met wie hij altijd op sjouw is.

Nogal raar
Jackman groeide in Australie op als jongste van vif kinderen bij zijn Britse vader, een accountant, nadat zijn eveneens Engelse moeder op zijn achtste terugkeerde naar Engeland. "Het was een moeilijke periode. Eerst leek het erop dat ze zich zouden verzoenen, maar dat gebeurde niet en ze gingen toch uit elkaar. Toen was er een periode waarin ik erg dwars heb gelegen. Op mijn twaalfde was ik een boos joch met problemen op school. Maar misschien was dat gezien de omstandigheden wel begrijpelijk."

Het einde
Met acteren is Hugh laat begonnen. "De toneelclub van school was in mijn ogen het hoogst haalbare." Daarom haalde hij eerst een diploma communicatie en volgde pas daarna een toneelopleiding, wat hem via musicals naar het theater bracht en wat hem tv-rollen opleverde én in 2000 De filmrol van Wolverine in X-Men, waarvan nu het vierde deel draait. "Ik heb lang tegen Deb gezegd dat ik misschien wel iets anders zou gaan doen omdat het meer als een hobby voelde, niet iets waar je de kost mee kunt verdienen. Ik heb drie jaar lang als clown op kinderfeestjes opgetreden, dat niveau."

Hotter dan Jagger
Zijn leven draait om zijn kinderen en zijn vrouw, actrice, regisseur en producer Deborra-Lee Furness, met wie hij in 1996 trouwde. "Ik heb een geweldig huwelijk. In tegenstelling tot veel relaties met eb en vloed is het alsof ik elke dag meer van haar ga houden. Het is het mooiste wat je kan overkomen." Hij leerde haar kennen tijdens opnamen van de Australische tv-serie 'Correlli'. "Ik had al een hele tijd een oogje op haar en drie maanden later begon ik een aanzoek te plannen, omdat iemand anders ook interesse toonde en ik jaloers begon te worden. Dus heb ik haar te eten gevraagd. Voor ik het dessert kon serveren, ging Deb's gsm. Het was een beroemde vriend van haar die zei 'ik sta buiten met Mick Jagger, kom mee, dan gaan we uit.' Maar ze antwoorde, "Zeg maar tegen Mick dat ik aan het eten ben met Hugh Jackman."

Lees het volledige interview met Hugh in Libelle 19 (7 mei 2009).

 

Partner Content