Interview Kathy Pauwels

Door De Redactie
De afgelopen 12 maanden waren behoorlijk bewogen in koninklijke kringen. Dat weten we omdat we elke zondag trouw naar Royalty kijken. Kathy Pauwels is ondertussen al 10 jaar het gezicht van dat VTM-programma en zij wilde - voor een keer - graag terugkijken.

Quote van de week: "Ik doe mijn job doodgraag, en ondanks de stress, zou ik ze voor geen geld willen missen. Soms heb ik het gevoel dat mensen niet beseffen hoe veel voldoening je uit je werk kan halen."

 

“Toen ik de overstap van het Nieuws naar Royalty maakte, vroeg ik me af hoe we dat programma een heel jaar gevuld zouden krijgen, maar we zijn de laatste tien jaar van de ene intrige in de andere gerold. Het voorbije jaar was een van de topseizoenen. Na de huwelijken van William en Albert, de twee laatste Europese ongehuwde kroonopvolgers, is het nu weer een generatie wachten op de volgende kroonprinselijke huwelijken. Als je dan in Londen of Monaco bent om verslag uit te brengen, voel je dat je historische momenten meemaakt.”

Romantische momenten ook. Ben je daar gevoelig voor?

“Helaas, ik moet u ontgoochelen. Ik ben nogal nuchter. (lacht) Ik heb een relatie van 15 jaar achter de rug, maar ben nog nooit getrouwd geweest en heb geen romantisch beeld van de liefde. Door mijn ervaringen op liefdesvlak, zijn mijn ideeën realistisch, denk ik. Ik zoek geen prins op een wit paard, maar een partner in crime, iemand waar ik mee kan praten en goede seks mee kan hebben. Ik heb vooral geleerd om niet al mijn verwachtingen op mijn partner te projecteren. Niemand kan alles voor je zijn. Dat besefte ik niet toen ik jong was. Een goede relatie is belangrijk, maar niet het enige in het leven. Je hebt ook goede vrienden nodig, en een kind, een fijne job en een mooie plek om te wonen. Al die dingen geven me energie, daarom ben ik vandaag heel tevreden met mijn leven. Ik zou best een relatie willen, maar ik ben niet bewust op zoek. Ik ben sowieso gestopt met krampachtig dingen willen bereiken, ook in mijn job. Ik ben nog wel gedreven, naar niet meer ten koste van alles. Ik heb trouwens ervaren dat de kans groter is dat je ambities uit komen, als je ze los laat.”

Het rommelt de laatste maanden in onze koninklijke familie. Prins Laurent hangt de rebel uit en de koning nodigt zijn zoon dan maar niet uit op de Nationale feestdag.

“De koning heeft een goedlachs, joviaal imago, maar vergis je niet, hij heeft ook een harde kant. De koninklijke familie is geen familie zoals wij die kennen. Bij mijn ouders bijvoorbeeld, heb ik het gevoel dat ik altijd welkom zou zijn, wat ik ook zou uitspoken, en zo kijk ik ook naar mijn eigen zoon Jef. Maar ik heb dan ook een heel sterke band met mijn ouders.”

Heb je zelf bewust voor maar een kind gekozen?

“Mijn ex-vriend komt uit een groot gezin, en het was onze bedoeling om voor twee kinderen te gaan. Hij had een sterke vaderwens, ik was degene die moeder worden omwille van mijn carrière altijd maar voor me uit schoof. Het is bij een zoon gebleven, omdat onze relatie slechter werd. Maar ik denk dat Jef niet slechter af is dan kinderen met broers en zussen. Wat mij opvalt, is dat hij tussen de volwassenen opgroeit. Misschien daarom dat hij nu al een heel specifiek gevoel voor humor heeft, en ook al behoorlijk goed kan relativeren. Ik vind dat belangrijk. Net als leren genieten van het leven en verdraagzaamheid, nog twee dingen die ik hem absoluut wil meegeven. Gelukkig zitten mijn ex-vriend en ik op het vlak van opvoeden en waarden op dezelfde golflengte.”

Lees het volledige interview met Kathy Pauwels in Libelle 34 (25 augustus 2011)

Partner Content