Interview Luc Appermont

Door De Redactie

Luc Appermont (62) is een blije mens. Hij roept nooit en is nergens bang voor in het leven. Alleen een muis kan hem uit evenwicht brengen.

Lees het volledige interview in Libelle 36 (6 september 2012)

Had jij gedacht dat je op je 62ste nog een comeback zou maken?

"Als je niet meer op televisie komt, besta je niet meer. En dan praat men al heel snel over een comeback. Maar zelf ervaar ik het niet zo. Ik ben zes jaar geleden zelf gestopt met het Rad van Fortuin op VTM. Ik had het drie jaar heel graag gepresenteerd, maar ik kon het programma niets meer bijbrengen. Ik kon niet meer groeien. Ik wou graag een talkshow doen in de plaats, maar daar was op dat moment geen vraag naar. Dus zijn de wegen van VTM en mij op dat moment gescheiden."

Ben jij van nature een blije, positieve mens?

"Ja. Ik heb geleerd om alle negativiteit uit mijn leven te bannen. Ik wend mij af van alles wat negatief is: oorlogsbeelden, ongefundeerde kritiek.. Niet dat ik mijn kop in het zand steek, maar ik wil het niet zien. Ik vind het vervuiling van de geest. Die houding maakt het makkelijker om positief in het leven te staan. Maar ik was niet altijd zo."

Wat waren de moeilijke momenten in jouw leven?

"Het overlijden van mijn vader een paar jaar geleden. En de dementie van zowel mijn vader als mijn moeder. Dat was niet makkelijk. Maar ik probeer daar rationeel mee om te gaan. Ik verdiep me ook in het thema, zodat ik weet wat ik moet doen. Bij dementie wordt vaak verkeerd gereageerd. Uit onwetendheid."

Maakte de hele heisa rond het uitlekken van je relatie met Bart Kaëll je verdrietig?

"Nee, integendeel. Mijn leven is de dag nadien rimpelloos doorgegaan. We hebben geen enkele negatieve reactie gekregen. Het enige wat sommigen zeiden, was: "We wisten het al lang, waarom heb je het niet vroeger verteld?" Maar wij vonden dat niet nodig. Ik kom uit een generatie die daarover geen vragen stelde."

 

 

Partner Content