Interview Sven De Ridder

Door De Redactie

Acteur Sven De Ridder (38) is hot. Dit najaar is hij te zien in drie topseries op drie verschillende zenders. “Als ik mensen vertel dat ik al 23 jaar bezig ben, schrikken ze”, zegt hij trots.  

Lees het volledige interview in Libelle 39 (27 september 2012)

Je bent dit najaar te zien in ‘Deadline 14/10’ (VTM), ‘Quiz me Quick’ (VRT) en ‘Met Man & Macht’ (VIER). Hiermee combineer je moeiteloos rollen op drie verschillende zenders.

“En ik ben daar heel gelukkig mee. Ondertussen speel ik ook theater en heb ik net de opnames van de film ‘Frits en Franky’, de opvolger van ‘Frits en Freddy’ afgerond. Vroeger was mijn agenda één grote chaos, maar nu heb ik geleerd dat een goede planning essentieel is. En dat ik nee mag zeggen tegen opdrachten.”

Je bent een rasechte Antwerpenaar. Denk je dat ‘Deadline 14/10’ invloed zal hebben op de verkiezingen?

“Absoluut niet. Er zijn belangrijke gelijkenissen met de politieke situatie in Antwerpen, maar voor de rest is het puur fictief. Ik ben blij met de rol die ik speel. Ludo komt over als een harde man, maar hij heeft heel veel liefde voor zijn kind. En naar die emotie heb ik niet lang moeten zoeken. Ik ben zelf vader van drie kinderen en ik ben heel beschermend.”

Je beide ouders zijn acteur. Je kreeg de acteermicrobe met de paplepel naar binnen.

“De Bourlaschouwburg blijft voor mij pure nostalgie. Als ik door de coulissen loop, ben ik weer dat kleine jongetje dat daar verstoppertje speelde. Als kind was het theater een fantastisch, magisch iets. Mijn liefde voor film is er pas gekomen op mijn tiende. Ik zag ‘Young Frankenstein’ in de cinema en was verkocht. Die film, een combinatie van komedie en horror, was voor mij een openbaring. Toen wist ik dat ik niet alleen theater wilde spelen, maar ook film.”
 

Partner Content