Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Is jouw man te temmen?

Door De Redactie
Schrijfster Amy Sutherland ondervond aan den lijve dat zeuren en zagen niet helpt om je man te temmen. Het leek haar dan ook een onmogelijke taak tot ze toevallig een jaar lang enkele dierentrainers volgde. Resultaat: ze probeerde de tips en de truukjes thuis uit op haar man. Met succes!

Volgens de Amerikaanse word je zelf een stuk toleranter en kan je eventuele ergernissen sneller relativeren wanneer je een man gaat trainen.

Geef een beloning

We passen het principe al jaren toe bij onze kinderen, maar ook bij mannen schijnt het te werken. Bedank hem eens wanneer hij een vuil hemd in de wasmand gooit, of kus hem. Blijven er echter spullen op de grond liggen, negeer ze dan. Mannen genieten nu eenmaal van positieve belangstelling en zullen na verloop van tijd spontaan gaan meewerken.

Ga niet gehaast te werk

Verwacht geen radicale ommekeer in een paar dagen tijd. Het hele proces zal slechts in kleine stapjes verlopen maar vergeet nooit dat er geregeld complimentjes gemaakt moeten worden!

Obeserveer en leer

Dierentrainers observeren het dier eerst bijzonder goed alvorens ze aan de training beginnen. De omgeving, sociale structuur, het gezag dat ze uitstralen, wat ze leuk vinden…het is allemaal heel belangrijk én dit is ook van toepassing op mannen.

Reageer niet

Doet jouw man iets verkeerd, reageer dan niet. De idee hierachter is dat elke respons, zowel positief als negatief, het foute gedrag nog een keertje extra bevestigd. Gedrag dat absoluut geen reactie oproept, verdwijnt vanzelf.

Zwijgen is goud

Vertel je man zeker niet dat je hem aan het trainen bent, anders loopt het zeker fout. Je kan het hem wel vertellen wanneer je merkt dat er resultaat geboekt wordt en wanneer de sfeer in huis optimaal is.

 

Meer lezen? Kicked, Bitten and Scratched: Life and Lessons at the Premier School for Exotic Animal Trainers, door Amy Sutherland. Uitgeverij Viking