Je hoeft niet naar Venetië of Parijs voor een romantisch weekend, geniet van deze veertien verwentips in eigen land

1. Romantisch logeren met luchtballon

B&B Anne’s House

Een gerestaureerd landhuis met fraaie plantsoenen aan de rand van Sint-Niklaas biedt onderdak aan de mooie B&B Anne’s House. Boek één van beide landelijk ingerichte kamers voor een uniek nachtje met je geliefde. Wil je het extra bijzonder maken? Reserveer dan een nachtje met ontbijt en een ballonvaart. Te boeken voor 165 euro per persoon. Er hangt romantiek in de lucht boven Sint-Niklaas.

www.anneshouse.be

 

2. Romantisch logeren met diner

B&B Ceder10

Katrijn en Frederick verwelkomen niet alleen fijnproevers in hun restaurant De Ceder. Sinds enkele jaren mogen gasten overnachten in hun B&B Ceder10. Minstens even smaakvol, met gastvrijheid hoog in het vaandel. Je logeert er in een minimalistisch interieur, ingericht met mooie materialen en aardse tinten. De B&B ligt op een boogscheut van de Schelde en de prachtige natuur van de potpolder met mooie wandel- en fietspaden. Goed voor een uitje in alle luxe, en toch helemaal weg van de wereld.

www.bbceder10.be

 

3. Romantisch logeren in familieboerderij op Nederlandse grens

Arenberghoeve

Alexander en Mireille wonen in de Arenberghoeve die al generaties lang tot de familie behoort. Ze bewerken de akkers in de omgeving van de boerderij, maar ze ontvangen ook met open armen gasten en levensgenieters die even in één van hun zeven gastenkamers willen vertoeven. Heerlijk om op adem te komen in de Wase polders, tussen Kieldrecht en Doel. Wakker worden doe je met een ontbijtbuffet vol streeklekkers.

www.arenberghoeve.be

 

4. Romantisch logeren tussen de boomgaarden

Fruithof Tack

Dankzij de veertien kamers met alle luxe verdiende het gezellige Fruithof Tack vier sterren, uitgereikt door Toerisme Vlaanderen. Al drie generaties teelt de familie de lekkerste appels en peren. Sinds 2010 kwamen daar een gezellige B&B bij. Bijzonder is het dakterras met overkapt zwembad. En wie nood heeft aan een mini-wellness boekt bij de gastvrouw een deugddoende voetmassage. Sint-Gillis-Waas en omstreken heeft ook een rijk aanbod excellente restaurants en verzorgde tavernes, vaak op wandel- of fietsafstand.

www.fruithoftack.be

 

5. Romantisch logeren in bloemendorp Lochristi

B&B De Serafijn

In een landelijke wijk, maar toch op wandelafstand van bloemendorp Lochristi, ligt de sfeervolle B&B De Serafijn. De twee viersterrenkamers Paris en London hebben alle comfort. Een ideale uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandeltochtjes, of een dineetje in een van de restaurants in de buurt. De kamers hebben een aparte gasteningang, zodat je komt en gaat wanneer je wilt. Uitgebreid ontbijt, met of zonder chapagne, doe je met zicht op de tuin.

www.deserafijn.be

 

6. Wellness in een van de grootste sauna’s van het land

Thermen Katara

Een bezoek aan Thermen Katara wordt een reis in de wereld van sauna en wellness. Een heerlijk dagje lang ontdek je allerlei sauna’s, baden en zalige verzorgingen uit alle delen van de wereld. Tussendoor mag je ook culinair genieten. Er staat dagvers lekkers op de kaart. Speciaal voor Valentijn heeft Katara verwenarrangementen voor twee. Deze wereld van rust vind je in Belsele bij Sint-Niklaas.

www.katara.be

 

7. Wellness voor twee, met beauty-extra

Body Balance

Aan de rand van Sint-Niklaas ligt een kleine oase. In de privéwellness genieten jullie minimum twee uur van een sauna, stoombad, jacuzzi, binnen- én buitenzwembad. Even uitblazen doe je met zijn tweeën in de relaxruimte met sfeervolle open haard of op een van de twee buitenterrassen. Als je wilt, neemt ook de schoonheidsspecialiste je even onder handen. Jullie gaan naar huis met een helder hoofd, een perzikhuidje en een warm hart.

body-balance.be

 

8. Wellness voor twee, met een luxenachtje

Parein Design Privé Sauna

Trakteer je geliefde op een saunaverwennerij in een van de twee privésauna’s. Je geniet er van meer dan alleen sauna. Je wordt er ondergedompeld in een unieke sfeer, geniet er van heerlijke hapjes, zalige massage en kan zelfs blijven slapen in een luxe B&B, aan de rand van Beveren.

www.sauna-parein.nl

 

9. Wellness voor twee, met nachtje in de Finse blokhut

Burmtiende

Boek je een nachtje bij het wellnesscentrum Burmtiende, dan mag je een hele nacht wegdromen in de Finse blokhut. Maar eerst ontspan je in sauna en hamam. Ook ‘s ochtends wacht je verwennerij: een heerlijk homemade ontbijt. De Sleepingformule is te boeken voor 295 euro voor twee.

www.burmtiende.be

 

10. Wellness voor twee, met een Oosters tintje

Oriëntal Paradise

De vier privésauna’s kregen de naam van een Oosters land: Sri Lanka, Indonesië, Thailand of Arabic. Het is moeilijk kiezen uit één van de vier paradijsjes voor twee. Ook overnachten is mogelijk. Je logeert in Temse, op een boogscheut van de Schelde.

www.oriental-paradise.be

 

11. Romantische winterwandeling bij de kreken

Rupelmondse Kreekroute (7,9 km)

Het mooie dorpje Rupelmonde, op een boogscheut van de Schelde, is de vertrekplek van een heerlijke winterwandeling. Je start op het Mercatorplein dat zijn naam dankt aan zijn beroemde inwoner. Nadien wandel je door het zuidelijke gedeelte van de Polders van Kruibeke, dwars door elzenbroekbossen en weidevogelgebied. Als je heel stil bent, kruist misschien wel een bever of een ree je pad.

www.toerismewaasland.be/nl/rupelmondse-kreekroute

 

12. Romantische winterwandeling aan de oude Durme

Oude Durmeroute lus 2 (7,0 km)

De oude Durme ligt er pittoresk bij. De winterlucht en natuur spiegelen zich in het stilstaande water. Je vertrekt aan de Durmebrug in Waasmunster voor een schilderachtig wandelingetje door de natuur, op de grens van Waasmunster en Hamme. Lus 1 loopt in het gebied ten noorden van de Durme, via het kasteeldomein van Sombeke naar de slikken en schorren van de Durme. Zeker ook de moeite!

www.toerismewaasland.be/nl/sombeke-oude-durmeroute-lus-2

 

13. Romantische winterwandeling langs de Moervaart

Liniewegelroute (8,0 km)

Vanaf de kerk van het mooie dorpje Eksaarde wandel je langs de grillige grenzen van de oude militaire versterking De Linie. De Linie was in 1702 een militaire verdedigingslijn die de Franse provincie Vlaanderen moest beschermen tegen de republiek Nederland. Geniet van het moois in de natuurreservaten langs de Moervaart. Je hebt er een weids uitzicht.

www.toerismewaasland.be/nl/liniewegelroute

 

14. Sterrengastronomie in het Waasland

Een waaier van toprestaurants

Je geliefde verwennen met een dinertje bij kaarslicht in een sterrenrestaurant. Drie toprestaurants liggen in het Waasland. Moeilijk kiezen tussen ‘t Korennaer in Nieuwkerken (Sint-Niklaas), het Hofke van Bazel in het romantische polderdorpje Bazel (Kruibeke) of Herbert Robbrecht in Vrasene (Beveren).

www.toerismewaasland.be/nl/nieuws/klasserestaurants-het-waasland

 

Meer over het Waasland vind je op http://www.toerismewaasland.be