Jungletuinen zetten deuren open

Door De Redactie
Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus kan je tientallen jungletuinen in Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Denemarken gaan bezichtigen. Deze Open Exotentuinen 2007 is hierdoor één van de meest internationale tuinevenementen in Europa.

Twee dagen lang zullen meer dan 10.000 tuinliefhebbers verschillende exotische tuinen bezoeken in een zuiderse vakantiesfeer. De meeste van deze tuinen bestaan namelijk uit verschillende soorten winterharde palmbomen, maar ook bananen, kiwi’s, sinaasappels, vijgen en andere exotische juweeltjes zijn er terug te vinden. Om de inrichting van de tuinen compleet te maken, werden ze afgewerkt met een heleboel oosterse beelden, hangbruggen, Afrikaanse bruggen,…

Het grote voordeel van zo’n exotische tuin is dat het onderhouden kan worden met heel weinig pesticiden: in ons gematigde klimaat hebben deze palmbomen en andere planten geen natuurlijke belagers. Exotisch tuinieren is dus bijzonder milieuvriendelijk.

In enkele van deze Open Exotentuinen zijn ook zeldzame planten te vinden, bv de Wollemia nobilis. Deze conifeer werd in ’94 opnieuw ontdekt in Australië, terwijl men dacht dat deze plant al meer dan twee miljoen jaar geleden uitgestorven was.

Meer info: www.openexotuinen.be

Partner Content