Kabouter Plop doet aan recyclage

Door De Redactie

Kabouter Plop en zijn vrienden zijn sinds kort weer opgedoken in de bioscoop. Geen nieuwe langspeelfilm van Studio100, maar wel de allereerste Plop-film die opnieuw uitgebracht wordt. Een beetje opgefrist natuurlijk, maar het verhaal is hetzelfde gebleven!

Kabouter Plop is net aan de lenteschoonmaak in zijn paddenstoel begonnen wanneer Klus tijdens het kuisen van de schoorsteen een oude schatkaart ontdekt. Plop, Klus, Lui en Kwebbel besluiten op avontuur te trekken en gaan op zoek naar de Kabouterschat. Maar hun tocht verloopt niet altijd even makkelijk: ze verliezen de schatkaart, stuiten op een angstaanjagend moeras én een bos vol vogels die het op de kabouters gemunt hebben. Bovendien wordt Lui tijdens de zoektocht verliefd op Pif. Pif en haar broer Paf hebben door omstandigheden ook de schatkaart in handen gekregen. Allen doen ze hun best om de schat als eerste te vinden…

Tien jaar geleden bracht Studio100 de eerste Plop-film uit en om dit te vieren, én omdat er ondertussen al een lading nieuwe kleine Plop-fans staat aan te schuiven, werd "Plop en de Kabouterschat" opnieuw uitgebracht in de bioscoop. Het verhaal is natuurlijk nog hetzelfde, maar de film werd een beetje ingekort, er werd aan de kleuren gewerkt, er werden een aantal nieuwe scènes en digitale effecten toegevoegd én er is een compleet nieuwe soundtrack gemaakt.

Onze proefkonijn was alvast in de wolken na het zien van "Plop en de Kabouterschat". Zelf waren we net iets enthousiaster over recentere Plop-film zoals "Plop en de Pinguin".

Cast: Walter De Donder – Chris Cauwenberghs – Agnes De Nul – Aimé Anthoni – Fred van Kuyk – Katrien Devos
Regie: Bart Van Leemputten
Meer info: www.studio100.be

Partner Content