Kai-Mook verhuist!

Door De Redactie

Kai-Mook, het kleine olifantje dat onlangs zijn derde verjaardag vierde, verhuist op 18 juni samen met haar ganse familie van de ZOO van Antwerpen naar het dierenpark Planckendael! De olifanten worden er verwelkomd in de splinternieuwe olifantentempel van Planckendael.

Kai-Mook kennen we allemaal als het eerste olifantje dat in België geboren werd. Samen met May Tagu, Phyo Phyo, Yu Yu Yin en Dumbo verhuist ze nu naar een gloednieuw verblijf in Planckendael. In de loop van juni krijgen de olifantenvrouwtjes er ook het gezelschap van Hussein, een kweekstier die uit de zoo van Hamburg komt. De nieuwe olifantentempel waarin Kai-Mook haar intrek neemt, is een toppunt van technisch vernuft en is uniek in Europa!

In de ZOO van Antwerpen worden de plaatsen van de olifantenvrouwtjes ingevuld door jonge olifantenstieren in volle groei, die tegen half juli verwacht worden. De stieren zullen hun puberjaren in Antwerpen doorbrengen en verhuizen daarna zelf naar een kweekgroep in een andere dierentuin. Op die manier werken zowel de ZOO als Planckendael mee aan de bescherming van deze bedreigde diersoort.

In Planckendael kan je Kai-Mook en de andere olifanten vanaf 29 juni bewonderen in hun nieuwe optrekje. De eerste twee weken van juli wordt er zelfs een heus Aziatisch festival georganiseerd! Van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli nemen Bollywood-danseressen, masseuses, zeepkunstenaars en authentieke muzikanten het continent Azië over! Je kan er elke dag van 11 tot 18 uur een heleboel Aziatische workshops volgen!

Van 30 juni tot en met 2 september 2012 kan je in Planckendael ook een speciale Kai-Mookrondleiding volgen. Je betaalt hiervoor €5 aan de kassa (bovenop je toegansticket en op voorwaarde dat er nog gratis plaatsen zijn).

Meer info vind je op www.kaimookverhuist.be

Partner Content