©GettyImages

Kamperen in eigen tuin: zó maak je het onvergetelijk voor groot en klein!

Door Rani Merckx

Kamperen met het hele gezin, da’s kéileuk! En hoewel het er steeds meer op lijkt dat we dit jaar tegen een ‘staycation‘ aankijken en je je wilde kampeerplannen het best een jaartje opschuift, kun je alsnog genieten van dat heerlijke kampeergevoel, zonder uit je ‘kot’ te komen! Welkom op Camping Maison!

Je hoeft niet verder te gaan dan je eigen achtertuin voor die kampeerkriebels, zeker niet als je het er extra gezellig maakt! En of we het gezellig willen maken: volgens Pinterest zijn de zoekopdrachten naar ‘kamperen in de achtertuin‘ met maar liefst 335 procent gestegen!

Tuinkamperen is een goed idee, als je je kinderen warm wilt maken voor het kamperen en het wilt laten proeven van de geneugten van het buitenleven. Want die zijn er zeker:

3x voordelen van de buitenlucht

  1. Buitenlucht: geen betere lucht met het meeste zuurstof dan de frisse buitenlucht! Door die lucht in te ademen, stroomt er automatisch zuurstofrijker bloed naar je hersenen en organen, dat er op z’n beurt voor zorgt dat die beter functioneren.
  2. Meer lichaamsbeweging: je bent sneller geneigd om aan lichaamsbeweging te doen als je buiten vertoeft. Denk maar aan leuke spelletjes of een deugddoende wandeling!
  3. Meer qualitytime, minder schermpjes: want als je buiten vertoeft, ben je minder geneigd om naar een schermpje te staren. De kans is kleiner dat hij of zij voor het slapengaan aan een scherm gekluisterd zat of klusjes deed. Zo ervaar je sneller een vakantiegevoel.

Zó beleef je een heerlijk kampeergevoel in je tuin:

Help je kinderen om hun kampeerplekje op te zetten. Help bij het opzetten van de tent en rol hun slaapzakken uit. Controleer of de zaklamp werkt en of je alles bij je hebt om de nacht door te komen.

Verbreek de ‘kampeertraditie’ niet door binnen te gaan eten. Het is veel toffer om gezellig samen buiten te eten. Zorg voor een grote picknick, een lekkere barbecue of meerdere van deze lekkere ideeën:

Naar de sterren kijken is wellicht dé de populairste activiteit tijdens het kamperen. Nestel je op je rug in het gras en tuur naar de donkere, wijdse hemel. Zorg voor een gids met sterrenbeelden of probeer zelf figuren te zien in de sterren. Plezier verzekerd!

Als het veilig kan, maak dan een klein kampvuurtje of steek een vuurmand aan. Hét ideale decor om een verhaal voor te lezen aan je kinderen. Creatieve kinderen? Dan kun je ook samen een verhaal creëren door elk op zijn beurt een deeltje aan het verhaal toe te voegen. Tijdens het vertellen kun je over het vuur marshmallows maken: je kids zullen er gek van zijn!

Probeer hen niet te verplichten te slapen. Giechelen of babbelen hoort bij een kampeerpartijtje en na korte tijd zullen je kinderen toch moe worden. Zijn je kinderen oud genoeg om alleen in de tent te slapen? Maak het hen dan comfortabel, breng eventueel nog een extra deken of matje en maak duidelijk dat hun mama en papa maar een paar stappen verder zijn.

8x handige kampeerspullen

Voor je naar de dichtstbijzijnde adventure-winkel loopt, kijk je best eens wat je zelf al in huis hebt. Meer dan een handige tent, slaapzakken, matjes of luchtmatrassen en een zaklamp heb je eigenlijk niet nodig voor een compleet kampeergevoel! Voor wie toch het onderste uit de kan wilt halen, zijn er deze 8 handige en sfeervolle kampeerspullen:

1

Vuurschaal

Vuurschaal ‘Obole’ in metaal (€ 228,65 – La Redoute Interieurs)

2

Tunneltent

Wolfsberg – Tunneltent ‘Dutch Mountains’ voor drie personen (€ 59,95 – bol.com)

3

Poef

CUBI poef, B 50 cm & L 50 cm (€ 59 – CASA)

4

Gezellig kaarslicht, goed tegen insecten

Citronella kaars ‘United by Blue’ (€ 12,95 – A.S. Adventure)

5

Ledlantaarn

Led-lantaarn ‘SOLVINDEN’ op zonnecellen, voor buiten (€ 17,95 – Ikea)
6

Drankdispenser

COUNTRY glazen drankdispenser 3,5 liter (€ 12,99 – Maisons du Monde)

7

Handige bewaardozen

Mepal multikommen, set van 3(€ 24,50 – Libelle Lekker Shop)

8

Kampvuurkookset

Esschert kampvuurkookset (€ 92,50 – vtwonen by fonQ)

Ook leuk in eigen tuin:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content