Ken jij deze tv-sterren uit de jaren tachtig nog?

Deze dames en heren waren in de jaren tachtig dé vedetten op (Amerikaanse) televisie. Zat jij twintig jaar geleden ook aan de buis gekluisterd voor Dynasty of Dallas?

1

Larry Hagman

De serie Dallas is nog steeds een van de bekendste televisiereeksen ter wereld en stopte in 1991. Larry Hagman vertolkte de inmiddels legendarische miljonair J.R Ewing die bekend stond om z’n harde manier van zakendoen. In 2012 overleed hij op 81-jarige leeftijd aan complicaties ten gevolge van keelkanker.

2

 Paul Michael Glaser en David Soul

Deze serie is eigenlijk eentje uit de jaren zeventig maar kende ook in de tachtiger jaren een glorietijd: Starsky and Hutch. Glaser (74) speelde de jolige rechercheur Dave Starsky en David Soul (74) was de meer serieuze rechercheur Kenneth Hutchinson of ‘Hutch’. Tot op vandaag zijn ze nog dikke vrienden.

3

Tom Selleck

Een hunk met een snor, da’s de Tom Selleck (72) uit de jaren tachtig én de televisieserie Magnum. Hoewel het moet gezegd: vandaag ziet hij er nog steeds zeer goed uit!

4

Lynda Carter

Lynda Carter (66), wie kent deze sublieme Wonder Woman nog?

5

Linda Evans

Naast Dallas was Dynasty een van de populairste televisieserie van de jaren tachtig. Linda Evans speelde er de lieve Krystle naast ‘superbitch’ Alexis Colby, gespeeld door Joan Collins.

6

Erik Estrada

Dé ‘televisieflik’ van de jaren tachtig die in het echte leven ook politieagent werd. Erik Astrada speelde bijna enkel rollen als agent onder meer in CHiPs.

7

Joan Van Ark

Valene Ewing uit Dallas, gespeeld door Joan Van Ark, helaas bijna onherkenbaar niet door haar leeftijd (74 inmiddels) maar wel door veelvuldige plastische chirurgie.

8

Charlene L. Tilton

Wauw, van mooi ouder worden gesproken. Charlene L. Tilton (58), bekend als het geniepige nichtje Lucy Ewing uit Dallas, ziet er vandaag nog even knap uit als toen.

9

Alison Arngrim

Alison Arngrim (55) speelde als kindster Nellie Oleson in de televisieserie Little house on the priarie. Tegenwoordig treedt ze vooral op als stand-up comédienne en zet ze zich in voor liefdadigheidswerk rond aids en kindermisbruik.

10

Richard Dean Anderson

Wie anders kon uit een zwaarbewaakte gevangenis ontsnappen met enkel een papieren zakdoek en paperclip? Juist ja, MacGyver! Als geheimagent was Dean Anderson (67) een van de populairste gezichten in de jaren tachtig. De serie over een vindingrijke ex-spion liep van 1985 tot 1992.

Lees ook:

Partner Content