Kersen centraal in Limburg

Door De Redactie

Ben je dol op kersen? Dan moet je zondag 14 juli 2013 in Alden Biesen zijn. Dan wordt deze heerlijk zoete vrucht in de bloemetjes gezet. De Nationale Boomgaardenstichting vzw organiseert namelijk voor de tiende keer een Eurregionale Kersenhappening ‘de KERS®’.

In de historische Hertenberg-kersenboomgaard kan je meer dan 100 kersenrassen tesamen zien. Om het noorden niet kwijt te raken tussen al die rode vruchten, begeleiden gidsen je met leuke kersenverhalen en sappige anekdoten … en natuurlijk kan er ook worden geproefd.

Je vindt er ook leuke standen met toepassingen en gebruiken van de kers, maar ook de tientallen kersenvariëteiten uit alle omringende regio’s worden  die ‘tot op de pit’ toegelicht.

Centraal staat een grote expo van meer dan 150 lokale, regionale en traditionele kersenvariëteiten. Wat ontdek je daar?

  • Standjes met kersenwijnbereiding, kersenkoekenbak, kersengebak in alle vormen, kersensappen, kersenlikeur, kersenijsjes en smoothies, cherry-pops … wisselen af met denk, kijk- en doe-standjes.
  • Kersenbereidingen, kersengerechten en recepten stellen je smaakpapillen verder op de proef. En wat nog beter is, we verklappen onze keukengeheimen en geven de recepten mee voor een eigen keukenavontuur.
  • Doorlopend bakken van kersenpannenkoeken met takverse kersen, recht van de Hertenbergcollectie met meer dan 100 verschillende erfgoedrassen.
  • Een probleempje met de gezondheid? Dan schrijven we kersenbladthee, kersenschors – infuus en kersenstelenthee voor.
  • Natuurlijk vergeten we ook het serieuzere werk niet met info-, boeken- en materiaalstanden.
  • Verder tonen we hoe de lange plukladders best worden gebruikt en hoe men vroeger omging met kersenmanden en sorteertafels.

Noteer alvast in je agenda: zondag 14 juli 2013, 10-17 u.

Adres: Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Partner Content