Kerstgebakjes uit Meet the Parents: Little Fockers

Door De Redactie
Op 22 december komt Meet the Parents: Little Fockers uit in de bioscoop. Als je deze kerst indruk op je schoonouders wilt maken of gewoon een gezellige paar dagen met je familie wilt doorbrengen, waarom waag je je niet aan deze overheerlijke Kerstgebakjes à la Roz Focker? Voor dat je Barbra Streisand als Roz in Meet the Parents: Little Fockers gaat zien, eerst even de keuken in voor een smakelijke verrassing voor jong en oud.

Gebaksdeeg

  • 250g (echte) boter
  • 250g zachte kwark of yogurt
  • 250g bloem
  • 1-2 eigeel

Vulling

300g ontpitte pruimen

  • 150 ml water
  • 100 ml suiker
  • 1 scheutje cognac (Rozalin’s geheime ingredient)

Bereiden van de vulling

Leg de gewassen pruimen in een klein steelpannetje. Giet het water en strooi de suiker erover heen. Met een vork of cocktailprikkertje, maak je kleine gaatjes in het fruit. Zodra het geheel aan de kook gebracht is dan op een laag pitje zetten. Doe de deksel erop en laat het mengsel zachtjes sudderen tot het fruit tot moes gekookt is, ca. 15-20 minuten. Af en toe roeren anders bakt de boel aan. Pureer met een staafmixer. Het liefst een scheutje cognac aan de pruimenmoes toe te voegen, maar kaneel naar smaak mag ook. Bereiden van het deeg: Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Strijk de kwark of yogurt met een vork tot een glad geheel. Voeg de boter eraan toe en kneed met de hand goed door elkaar. Roer zachtjes de bloem er door en meng het geheel tot een luchtige mix. Vorm het deeg tot een plat vierkant, wikkel het in keukenfolie en laat het geheel opharden in de ijskast. Vormen van het deeg en het bakken: Bestrooi een stuk bakpapier licht me bloem, leg het deeg erop, bestrooi het ook met bloem en dek af met een laag bakpapier. Je kunt het deeg in 2 of 4 stukjes snijden zodat je het makkelijker kunt rollen. Rol het deeg nu in een vierkant van 5mm dik. Verwijder voorszichtig de bovenste laag bakpapier. Snij het deeg met een bot mes in gelijke stukjes van 8 x 8 cm.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."