Kerstwandelingen in het Zwin

Door De Redactie
Tussen kerst en nieuwjaar kan je in het Zwin gaan "kerstwandelen" en zo de slaaptrek van vogels naar het reservaat te beleven. Een mooi uitstapje want bij zonsondergang trekken duizenden ganzen, eenden, wulpen en vele andere vogelsoorten vanuit de polders naar het Zwin...

De vogels trekken naar het Zwin waar ze op grote veilig plassen de nacht doorbrengen. Het luchtverkeer tussen het Zwin en de omliggende polders leidt soms tot een indrukwekkende “avondspits”. Als het donker is, kan je het gesnater van ganzen nog altijd heel goed horen én de talrijke silhouetten van allerlei andere vogels op de meertjes onderscheiden. Gidsen leiden je in de rustige avondstilte door het gebied.

De wandelingen starten telkens om 15.30u en duren ongeveer 2 uur. Ze worden afgesloten met een glühwein of warme chocolademelk.
Voor je eigen comfort wordt aangeraden water- en winddichte kledij én rubber laarzen aan te trekken. Ook een verrekijker kan handig zijn. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens, noch voor rolstoelen.

Meer info:

  • Data: 26, 27, 28, 29 en 30 december 2008
  • Uur: telkens om 15.30u
  • Prijs: 6-11 jaar: € 4,20; vanaf 12 jaar: € 7,20; 60+: € 6,40
  • Inbegrepen: inkom, gids en glühwein/warme chocolademelk (vooraf inschrijven in noodzakelijk via Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist 050 63 04 30)

Partner Content