Kies ik best voor een boekentas of trolley?

Door De Redactie

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Dat betekent voor veel ouders een dure maand voor de aankoop van schoolartikelen. Hét belangrijkste voorwerp is natuurlijk een goede boekentas en dan vraag je je als ouder wel eens af of je moet kiezen voor een rugzak of trolley? Wij zetten alle voor- en nadelen op een rijtje. Zo maak je de beste keuze voor jouw kind

Boekentas
 

Het gewicht is gelijk verdeeld
Een boekentas of rugzak wordt over de twee schouders gedragen zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Dit soort tas is het minst belastend voor je rug en nog steeds het populairst bij schoolgaande kinderen. 

Overal makkelijk mee te nemen 
Een klassieke boekentas of rugzak is handiger om te dragen op trappen of op de fiets. Ook als er plassen op de speelplaats liggen, is een rugzak een betere keuze dan een trolley.

Een boekentas is lichter
Een boekentas of rugzak weegt op zich een stuk minder dan een trolley. Als je hem niet té vol laadt, valt de belasting van de rug dus goed mee. Hoe dichter het zwaartepunt van de tas bij je lichaam ligt, hoe minder belastend voor de rug.

Trolley
 

Je hoeft het gewicht niet zelf te dragen
Het grootste voordeel aan een trolley is dat je het gewicht van de boeken zelf niet hoeft te dragen. Let er wel op dat je regelmatig wisselt tussen linker- en rechterhand, omdat je altijd een beetje scheef loopt bij het voorttrekken van een trolley. 

Je kunt er meer in kwijt
Omdat je een trolley niet op je rug moet dragen, kun je er meer materiaal in kwijt. Zo loop je niet het risico dat je kind zijn spullen thuis of op school laat, omdat ze te veel wegen.

Een trolley bestaat ook in combinatie met een rugzak
Tegenwoordig bestaan er al heel wat trolleys met een afneembare rugzak. Als je over oneffen terrein of op een trap moet lopen, kun je de rugzak eraf halen en op je rug dragen.

Lees ook

[LINK_TEXT id=1]

Partner Content