Kinderen spelen te weinig buiten

Door De Redactie

De televisie, computer en onveiligheid zorgen ervoor dat kinderen veel minder buiten spelen dan vroeger. Ouders vinden het nochtans belangrijk dat hun kind buiten speelt want volgens hen komt dit de lichamelijke, sociale en emotionele ontwikkeling ten goede. Toch geeft 1 op 3 ouders toe dat hun kind niet voldoende buiten speelt!

Een Nederlands onderzoek wees uit dat 53% van de ouders toegeeft dat hun kind te weinig buitenspeelt doordat ze te vaak voor de televisie of computer zitten. 22% wijt het dan weer aan het gebrek aan speelkameraadjes. Ook een onveilige verkeerssituatie gooit voor 18% van de ouders roet in het eten. Een gebrek aan plaats (14%) en onvriendelijke buurtkinderen (11%) zijn ook redenen om de kids meer binnen te houden.

Experts oordelen dat dit wel een heel gevaarlijke evolutie is. Het is de taak van de ouders om de kinderen buiten uitdagende en veilige speelplekken te bezorgen. Heel wat kinderen zijn ondertussen "bang" van de natuur omdat ze van hun ouders steeds te horen krijgen dat ze moeten opletten, dat ze voorzichtig moeten zijn,…

Partner Content