Kindvriendelijke halloweenfilms: 8x griezelen zonder enge dromen

Kindvriendelijke halloweenfilms: 8x griezelen zonder enge dromen

Binnenkort is het weer tijd om lekker te griezelen tijdens Halloween! Het enige nadeel? Bange kindertjes die na een griezelfilm bang in bed liggen te woelen. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo eng te zijn. Deze kindvriendelijke halloweenfilms zijn er voor de hele familie. Laat die popcorn maar komen!

8 kindvriendelijke halloweenfilms

The Nightmare Before Christmas

Dé klassieker tijdens Halloween. Jack is de legendarische pompoenkoning tijdens de feestdag van Halloween. Na al die jaren griezelen, voelt hij zich eenzaam en wil hij iets nieuws in zijn leven. Na een avondje dwalen in het bos, komt hij door een magische deur terecht in het land van Kerstmis.

De personages en setting zijn best griezelig, maar dankzij de combinatie met schattige kerstelementen, liedjes en schattige personages als het hondje Zero is dit een ideale kinderfilm. Tim Burton weet dankzij zijn originele verhaallijn en unieke animatie zowel een oudere als jongere generatie aan te spreken. Perfect om ons lijstje met kindvriendelijke halloweenfilms te beginnen, toch?

Hocus Pocus

Zijn jouw kinderen verzot op magie, pruttelende ketels en bezemstelen? Kijk dan naar de spannende en ludieke avonturen van deze drie heksen. Zonder het goed en wel te beseffen roepen drie jonge kinderen de gemene heksen na 300 jaar weer tot leven. De heksen hebben een hekel aan kinderen en willen wraak nemen: ze betoveren de inwoners van de stad. Zullen de kinderen een oplossing vinden?

Casper

Katherine en haar vader verhuizen tijdelijk naar een afgelegen huis waar vier spoken wonen. Kat’s vader heeft de opdracht om de spoken te verjagen, zodat de eigenaars van de woning het huis kunnen verkopen. Een van de spoken is Casper… en deze is helemaal niet zo kwaadaardig als verwacht. Casper en Kat worden vrienden en ontdekken samen een geheim in de woning. Een spannend verhaal met de nodige portie humor.

Monster House

Een animatiefilm over een gemene buurman en zijn behekste huis. Het huis leeft en heeft een hekel aan kinderen. Niemand is welkom op het domein waar het huis staat. Doe je dit toch? Dan word je opgegeten! Enkele nieuwsgierige kinderen gaan op onderzoek uit en ontdekken waarom het huis zo behekst is. Laat je verrassen door dit spannende verhaal!

The Corpse Bride

De tweede Tim Burton film in dit lijstje van kindvriendelijke halloweenfilms. Een jongeman vraagt zonder het zelf te beseffen een dode vrouw ten huwelijk. Ze herrijst uit de dood en wil zijn aanstaande bruid worden. De jongen komt terecht in de onderwereld en leert er meer over de ware liefde. Zal hij terugkeren naar de échte wereld? Een prachtige film met stemmen van onder meer Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Ook de muziek zal je zeker bijblijven in deze halloweenfilm.

Frankenweenie

Tim Burton, alweer! Deze keer een zwart-wit film over Victor, een jongen die dankzij een experiment zijn hondje weer tot leven roept. Een kinderfilm gebaseerd op de horrorklassieker Frankenstein. Een pakkend verhaal vol spanning én plezier!

The Witches

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Een waakzame oma waarschuwt haar kleinkind voor de gevaren van heksen. Ze dragen handschoenen, een pruik en verleiden kinderen met chocolade en snoepgoed. Samen gaan ze er even tussenuit en logeren ze op hotel aan zee. Wat ze niet weten, is dat er in datzelfde hotel een conventie van heksen zal plaatsvinden! Kinderen lopen gevaar en worden door de heksen betoverd… Een film die elk kind moet gezien hebben. Misschien wel dé beste familiefilm in dit lijstje voor Halloween.

The Haunted Mansion

Een klassiek verhaal over een leegstaand landhuis vol magie en geheimen. Een makelaar wil het landhuis kopen als investering. De heer van het landhuis wil dat de makelaar en zijn familie eerst bij hem blijven logeren. Niet zomaar, zo blijkt, want de vrouw van de makelaar lijkt verdacht op de weduwe van de heer des huizes. Spoken, spinnen, tombes en meer. Dankzij de humor van Eddie Murphy is dit een ideale kinderfilm met veel gelach en geschater!

Beeld: Getty Images

Ook erg leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)