Kleuren voor het goede doel

Door De Redactie
Haal die kleurpotloden boven op 6 mei want dan organiseert Staedtler, fabrikant van schrijf- en kleurmateriaal, de actie Kleur je wereld. Bedoeling is om kinderen wereldwijd op te roepen om te tekenen en te kleuren voor andere kinderen die het minder goed hebben. Het resultaat van hun creatieve inspanningen mogen de kinderen nadien verkopen aan vrienden en familie, de opbrengst gaat naar kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Fabrikant van kleurmateriaal Staedtler vraagt kinderen in Belgische scholen om hun teken- en kleurtalent te gebruiken ten voordele van andere kinderen in het kader van de eerste kleur-je-wereld-dag op 6 mei. Na die dag wordt aan de jonge artiesten gevraagd hun kunstwerkjes te verkopen om zo steun te kunnen bieden aan kinderen die het minder goed hebben. De opbrengsten van de actie gaan naar kinderrechtenorganisatie Save the Children die kinderen in conflictgebieden degelijk onderwijs biedt en hen zo hoop geeft voor de toekomst.

Leerkrachten, opvoeders en ouders kunnen op 6 mei hun eigen kleurfestijn organiseren. Of het nu een straatkleurfestival wordt, een schoolwedstrijd of een veiling, iedereen over de hele wereld kan zich op zijn eigen, creatieve manier scharen achter dit goede doel.

Registreren voor de actie kan via www.kleur-je-wereld.com, waar je trouwens ook suggesties, ideeën en een heleboel extra info kan terugvinden. Na afloop zal een jury de meest originele inzending belonen met een mooi Staedtler pakket. Ook de inzending die de hoogste opbrengst verzamelde, mag zich aan een leuke beloning verwachten.

Partner Content