Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Knibbel, knabbel, knuisje…

Door De Redactie

Uit de wereld van Grimm, met veel rood en hout. Koekjes, warme kleuren én een eetbare kerststal? Als de kinderen mogen kiezen, wordt dit hun kerstfeest!

Uit de wereld van Grimm, met veel rood en hout. Koekjes, warme kleuren én een eetbare kerststal? Als de kinderen mogen kiezen, wordt dit hun kerstfeest!

Maak dit heerlijke kerststalletje samen met je kinderen!

Snij uit karton het patroon voor het huis: 2x een rechthoek met driehoek bovenaan voor de voor- en achtergevel, 1x een grote rechthoek voor de vloer, de muren en het dak. Plooi de rechthoek dubbel en vouw het dak en de muren. Plak het geraamte en de gevels stevig aan elkaar. Begin met rondom rond de peperkoek tegen de muren en de gevel te plakken, van onder naar boven. Snij de peperkoek voor het bovenste deel van de gevels schuin af. Plak op het dak de stroopwafeltjes rij voor rij van onder naar boven als dakpannen gedeeltelijk over elkaar. Maak aan de voorgevel een deur van koekjes, aan de zijmuren venstertjes. Werk de lijmnaden weg door het hele huis te versieren met snoep: rond de deur, aan de dakrand, op de dakpannen, bovenop het dak…

Tip 1: Als u met een lijmpistool werkt, wordt het huisje oneetbaar, maar plakt alles stevig vast. Als u ook van het huisje wilt snoepen, kunt u werken met glazuur of kant-en-klare icing. Bekleed het kartonnen huisje dan eerst met alu- of plasticfolie, en laat het huisje niet te lang staan.

Tip 2: snoep zoals lange lolly's, Engelse drop, de gele wafelsnoepjes… vindt u bij Hema en Dille&Kamille.

 

2

2